In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Események

AddThis Social Bookmark Button

Beszélgetés Zsidó Ferenccel új könyvéről

Kérdez Kornis Melinda tanárnő

Hogyan született meg a címszereplő, Laska Lajos? Melyek voltak a névadás indítékai?

Egy esendő, mulatságos, talán nevetséges figurát akartam teremteni, akin olykor szánakozunk, de akivel szimpatizálni is tudunk. Kerestem a néki megfelelő, beszédes nevet, ami ugyanakkor a figura kreáltságát is jelzi: tehát egy beszédes névre volt szükség, ami olyan, mint egy stigma, egy testi hiba, amivel nem könnyű együtt élni. És aztán valahogy beugrott ez a Laska. Számomra a laska egyszerre sugall szétszórtságot, határozatlanságot, formátlanságot, a vízben fővő laska giliszta-szerű tekergőzése akár groteszknek és nevetségesnek is mondható. S a Lajossal társítva már-már hebehurgyaságot testesít meg szerintem.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Apáczai-díj Zsidó Ferencnek

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) idén is díjazta a tudományos kutatást is végző pedagógusokat, valamint a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő diákokat.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

A 2012-es érettségi eredmények értékelése és tanulságai

A jelen iskolai év érettségi eredményei az elmúlt évekéhez viszonyítva gyengék. Azt viszont mindenki tudta eddig is, hogy a tanulók vizsgaeredményei nem fedik minden esetben a valóságot. Valójában az utóbbi években a tanulók tudásszintje hasonló volt a mostanihoz, de az eredmények azért voltak jobbak, mivel nem volt kamerarendszer.

Az eredmények értékelését nem lehet ilyen röviden és egyszerűen leírni, bővebb elemzésre van szükség, minden érdekelt fél részéről.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Tanácskozás a vállalkozókkal

November 29.-én került sor a „Zeyk Domokos” Iskolaközpontban, a partnervállalatok képviselőivel tartott évi megbeszélésre.

A hagyománynak eleget téve, tartottuk meg az idén is, a partnercégek képviselőivel, az évente megismétlődő tanácskozást. 

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Modern marketing eszközök

December 8-án Szőcs Attila a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marketing tanára látogatta meg iskolánkat. Nagyon érdekes előadást tartott a modern marketing eszközökről a XII. közgazdaságtan osztálynak. A legmodernebb és legújabb marketing eszközökről beszélt és konkrét példákkal illusztrálta előadását. Beszélt a víruskampányról, a szociális médiáról, ambient reklámokról, álbotrányokról és álhírekről és ezek elképesztő hatásáról.

Bővebben...

További cikkeink...

Ki olvas minket

Oldalainkat 10 vendég böngészi