In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Események

AddThis Social Bookmark Button

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Portréfilm Zsidó Ferencről

A Bukaresti TV (TVR1) magyar adásának stábja portréfilmet készített Zsidó Ferenc íróval, iskolánk magyar szakos tanárával. Központi tematika a szerző eddigi munkássága, fókuszban legutóbbi könyvével, a Laska Lajos című rövidpróza-kötettel. A beszélgetést színészi játék teszi színesebbé. Kattints a képre, a portréfilm a 17. perctől kezdődik.

 

kattints a képre

AddThis Social Bookmark Button

Különleges film-élmény a Zeykben

írta: Zsidó Ferenc

2014. február 28.

Nem mindennapi film-élményben lehetett részük azoknak, akik február 28-án ellátogattak a székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpont dísztermébe. Csibi László, udvarhelyi származású, Kolozsváron élő rendező két dokumentumfilmjét vetítették: a Kastély árnyékában címűt, mely a bonchidai Bánffy-kastély „metamorfózisát” mutatja be, valamint a Kós Károly című portréfilmet.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Könyvbemutató a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban

Forrás: www.keresztúr.info

2014. január 30.

László Miklós egykori nevelője volt az ország legnagyobb magyar nyelvű árvaházának, aki megírta első könyvét saját, illetve kollégái visszaemlékezéseire hagyatkozva Románia legnagyobb gyermekotthona Székelykeresztúron címmel.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

A VII. Könyvtár-napi könyvbemutató

írta: Fábián Hermina Hajnalka

2013. október 30.

Meghívott szerzõ: Balázs K. Attila, bemutatott könyvének címe: A zöld fotel lakója

Kérdezett: Dr. Zsidó Ferenc, magyar szakos tanár


Balázs K. Attiláról: a bevezetőben megtudhattuk, hogy a nevében a K betű a "Kuki" becenevet jelenti, amit még a nagymamája adott neki. Elmondása szerint örömmel foglalkozik írással és olvasással. A szabad idejében siklóernyõzik. Diákként különc volt - de csak mértékkel, hiszen az iskolában, ahol tanult tanár volt az anyja és az apja. Villamos kerítések forgalmazásával és szerelésével foglalkozik, 2 gyerek édesapja. Két könyvet irt: A zöld fotel lakója - ez egy prózakönyv, valamint 2009-ben egy verseskönyve is megjelent. Arra a kérdésre, hogy mikor ír, rövid gondolkodás után azt válaszolta, hogy valójában még õ sem tudja, hogy mikor van ideje írni. Általában lejegyzi gondolatait egy-két sorban, majd amikor ideje adatik, részletesen kidolgozza.

Bővebben...

További cikkeink...

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég böngészi