In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Események

AddThis Social Bookmark Button

Tanévkezdő gondolatok

írta: Kornis Melinda

Sokaknak az ősz egy újabb időszak kezdete...készülődés a télre, a nyár, a pihenés vége, új kihívások, esetleg elvárások ideje. Ideje a lépésnek, a tenni akarásnak, a tanulásnak.

Az oktatási intézmények ilyentájt, ősszel kapukat nyitnak a tanulni, érdeklődni vágyók számára. Ezen ajtók, kapuk kilincsei, valójában egész nyáron megnyitották azokat az ajtókat, melyek egy ismeretlen világba kalauzolták az új iskolába, új környezetbe lépő diákokat, szülőket, és kérdéseikre válaszokat szolgáltattak a témában jártas pedagógusok, illetékes személyek.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Portréfilm Zsidó Ferencről

A Bukaresti TV (TVR1) magyar adásának stábja portréfilmet készített Zsidó Ferenc íróval, iskolánk magyar szakos tanárával. Központi tematika a szerző eddigi munkássága, fókuszban legutóbbi könyvével, a Laska Lajos című rövidpróza-kötettel. A beszélgetést színészi játék teszi színesebbé. Kattints a képre, a portréfilm a 17. perctől kezdődik.

 

kattints a képre

AddThis Social Bookmark Button

Különleges film-élmény a Zeykben

írta: Zsidó Ferenc

2014. február 28.

Nem mindennapi film-élményben lehetett részük azoknak, akik február 28-án ellátogattak a székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpont dísztermébe. Csibi László, udvarhelyi származású, Kolozsváron élő rendező két dokumentumfilmjét vetítették: a Kastély árnyékában címűt, mely a bonchidai Bánffy-kastély „metamorfózisát” mutatja be, valamint a Kós Károly című portréfilmet.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Könyvbemutató a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban

Forrás: www.keresztúr.info

2014. január 30.

László Miklós egykori nevelője volt az ország legnagyobb magyar nyelvű árvaházának, aki megírta első könyvét saját, illetve kollégái visszaemlékezéseire hagyatkozva Románia legnagyobb gyermekotthona Székelykeresztúron címmel.

Bővebben...

További cikkeink...

Ki olvas minket

Oldalainkat 16 vendég böngészi