In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Vetélkedők

AddThis Social Bookmark Button

Országos Faipari Olimpiász

írta: Vass Ibolya

2013. április 2-6.

Április 2 – 6 között szervezték meg Nagyváradon a Faipari Olimpiász Országos szakaszát.

A versenyre az ország huszonhárom megyéjéből vettek részt diákok, köztük iskolánk diákja Barabás Zoltán XIII.L osztályos tanuló (faipar technikus szak).
A verseny egy elméleti és egy gyakorlati (műszaki rajz próba) részből állt. 

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Természet és környezetismereti vetélkedő

A kiegészítő anyag és a verseny leírás letölthető innen

A székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceum megszervezi a Föld napja alkalmából április 18-án a természet- és környezetvédelmi vetélkedőjét „Az enyém is a FÖLD” címmel.

A vetélkedő célja: A tanulók ismerjék meg megyénk védett területeit állat- és növényvilágát, valamint a környezetvédelem fontos kérdéseit, mint például hulladékok kezelése, környezetbarát energiák, ivóvíz készletünk megvédése stb. Célunk a természet összefüggéseinek megláttatása és egy természet- és környezetbarát szemlélet kialakítása.

 

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Részt vettünk a YouthBank Star tehetségkutatón

írta: Ötves Márton

2013. március 9.

A székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány 2013 tavaszán tehetségkutató versenyt szervezett YouthBank Star néven. Hosszas tépelődés után én is beneveztem egy dallal. Február 23-án volt az előselejtező, azon sikeresen továbbjutottam. Ugyanakkor úgy tűnt, hogy több esélyem lesz a középdöntőben, ha nem szólóban, hanem zenekarral lépek fel. Ezért felkértem Forgács Norbertet a 10. K-ból, hogy szintetizátoron kísérjen, jómagam pedig gitároztam is az ének mellett.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Szakmai tantárgyverseny – megyei szakasz

írta: Vass Ibolya

2013. február 23.

A tanfelügyelőség által megszervezett megyei szakmai tantárgyversenyen iskolánkat ebben a tanévben Simó Szabolcs XII K  (közgazdaság), Anti Marius XI.K (közgazdaság), és Barabás Zoltán XIII.L (faipar) osztályos tanulók képviselték .

A verseny az előző évekhez hasonlóan, egy elméleti és egy gyakorlati részből állt. Az elméleti próba minden szak részére a csíkszeredai Székely Károly Technológiai Líceumban volt megszervezve február 23-án.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

XVI. ODFIE Versmondó és Szavalóverseny 2013 Marosvásárhely

írta: Fábián Hermina Hajnalka

2013. február 22.

2013. február 22-24 között került megrendezésre a XVI. Országos Dávid Ferenc Ifjúsági és Népdaléneklő verseny, melyen jómagam is részt vettem.

A rendezvénynek a Bod Péter Egyetem díszterme adott helyet.

Nagy izgalommal és várakozással készültem a versenyre, kiválasztva a szavalandó verseimet, Kovács András Ferenc: Őszi-téli dallamok és Reményik Sándor: Az ige c. verseket.

Az ODFIE versmondó versenyre az osztályfőnököm, Kornis Melinda, tanárnő segített felkészülni, akinek nagyon sokat köszönhetek. Köszönöm a sok fáradozását és kitartását.

Bővebben...

További cikkeink...

Ki olvas minket

Oldalainkat 48 vendég böngészi