In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ünnepségek

AddThis Social Bookmark Button

Nagykorúsítási Ünnepség

írta: Firtos Tünde

2013. március 15.

A főtéri megemlékezés után mindenki izgatottan várta az este 6 órától kezdődő nagykorúsítási ünnepséget, ahol maturandusaink 2 tánccal készültek a meghívottaknak, vendégeknek. A nagykorúsítási ünnepség az igazgatónő Pávai Gyöngyvér beszédével kezdődött, aki a szalag jelentését, a nagykorúság fontosságát és a felnőttkor kihivásait méltatta beszédében. 

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Március 15 emlékezete

írta: Kornis Melinda

2013. március 15.

Zúg Március, záporos fény ver,
Suhog a zászlós tűz a vérben
Utassy József

A március az emlékezés, a múltidézés hava. Új erőre kap a természet és a múlt történelmi eseményeit véve alapul, örök tanulságok, tanácsok fogalmazódnak meg mindannyiunkban. Eljutunk és emlékezve megállunk olyan történelmi helyszíneken, melyeken talán egy éve időztünk utoljára-így Március derekán- és miközben az ünnepi emlékező beszédeket hallgatjuk, saját személyes múltunk néhány darabkája is visszaköszön a nagy történelmi múlt katlanából. Kérdéseket fogalmazunk meg a magunk és mások számára, kérdéseket, melyekre az általunk megfogalmazott válaszok talán túl kevésnek és hézagosnak bizonyulnak. 

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

1848 üzenete

írta: Bartos László

A változások után minden évben meghallgattam az ünnepi beszédeket. A legtöbb személy ugyanazt mondta: felsorolta az eseményeket, azok közül is részletezve a 15-én történteket. A lényeget feltétlenül el kell mondani, de szerintem az emlékezésen, ünneplésen kívül fontosabb az, hogy mit üzen számunkra 48, mi a kötelességünk ma, mit kell tennünk? Hogyan tudjuk felhasználni szellemiségét a mindennapjainkban:Itt az idő, hogy elgondolkodjunk, ne csak a száraz tényeket ismételgessük.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Karnevál a Zeykben

2013. február 15.

Február 15-én került megrendezésre a várva várt Karnevál. Már a hét elején nagy előkészületek folytak, a csapatok gőzerővel próbáltak, a szervező osztályok (XI. K és XI. M) nagy igyekezettel készítették a díszletet és írták a forgatókönyvet. Ebben az évben egy kalózhajóvá alakult át a színpad és a dísztermet ellepték a kétes kinézetelű kalóz fiúk és lányok.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

5. Adventi ünnepség

December 6-án került sor iskolánk hagyományos adventi ünnepségére. A díszterem zsúfolásig megtelt diákokkal, tanárokkal, meghívottakkal.  A szervező diákok és tanárok verses-zenés összeállítással ajándékozták meg a jelenlevőket. Nagyon meghitt ünnepségben volt részünk, sikerült jobban ráhangolódnunk az adventi időszakra. 

Bővebben...

További cikkeink...

Ki olvas minket

Oldalainkat 41 vendég böngészi