In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ünnepségek

AddThis Social Bookmark Button

Gondolatok a Zeyk Domokos Technológiai Líceum ballagási ünnepségének kapcsán

írta: Kornis Melinda

2013. május 31.

 

Ballag, elballag, Ballagó. 

Sokszor a mindennapokban úgy mondunk és használunk szavakat, kifejezéseket, hogy bár érezzük azok hangulatbeli lényegét és a használatuknak megfelelő helyét, idejét, komoly, avagy komolytalan voltát a kimondott vagy elhallgatott gondolatok mélyén, értelmezésükbe nem igazán mélyülünk bele. Hiszen rohanó a tempó, amit a mindennapi létünk diktál és leggyakrabban nagyon szerteágazó a gondolataink rendszere. 

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Március 15-e a Zeykben

AddThis Social Bookmark Button

Nagykorúsítási Ünnepség

AddThis Social Bookmark Button

Nagykorúsítási Ünnepség

írta: Firtos Tünde

2013. március 15.

A főtéri megemlékezés után mindenki izgatottan várta az este 6 órától kezdődő nagykorúsítási ünnepséget, ahol maturandusaink 2 tánccal készültek a meghívottaknak, vendégeknek. A nagykorúsítási ünnepség az igazgatónő Pávai Gyöngyvér beszédével kezdődött, aki a szalag jelentését, a nagykorúság fontosságát és a felnőttkor kihivásait méltatta beszédében. 

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Március 15 emlékezete

írta: Kornis Melinda

2013. március 15.

Zúg Március, záporos fény ver,
Suhog a zászlós tűz a vérben
Utassy József

A március az emlékezés, a múltidézés hava. Új erőre kap a természet és a múlt történelmi eseményeit véve alapul, örök tanulságok, tanácsok fogalmazódnak meg mindannyiunkban. Eljutunk és emlékezve megállunk olyan történelmi helyszíneken, melyeken talán egy éve időztünk utoljára-így Március derekán- és miközben az ünnepi emlékező beszédeket hallgatjuk, saját személyes múltunk néhány darabkája is visszaköszön a nagy történelmi múlt katlanából. Kérdéseket fogalmazunk meg a magunk és mások számára, kérdéseket, melyekre az általunk megfogalmazott válaszok talán túl kevésnek és hézagosnak bizonyulnak. 

Bővebben...

További cikkeink...

Ki olvas minket

Oldalainkat 12 vendég böngészi