In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ünnepségek

AddThis Social Bookmark Button

Ünnepi megemlékezés és nagykorúsítási ünnepség a Zeykben

írta: Balázs Mihály

2014. március 14.

Március 14-én a hódmezővásárhelyi testvériskolánk az Eötvös József Szakképző Iskola diákjaival közösen emlékeztünk az 1848-49-es szabadságharc hőseire, közöttük Zeyk Domokos Bem tábornok századosára, iskolánk névadójára. A megemlékezés koszorúzással kezdődött, majd Tekeres Imola iskolánk történelem szakos tanára mondott beszédet a szabadságharc kitörésének körülményeiről és üzenetéről.

Ezt követően iskolánk diákjai Tamási Krisztina és Fábián Hermina Hajnalka szavalatai következtek, majd a hódmezővásárhelyi diákok színes megható műsora zárta a megemlékezést.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Március 15 a bátorság ünnepe

írta: Bartos László

2014. március 15.

A mai nap alkalom arra, hogy felelevenítsük azt, ami történt 166 évvel ezelőtt, elgondolkozzunk a márciusi ifjak és a forradalmárok bátor tettei felett.Tesszük ezt azzal a céllal, hogy mi is bátorságot nyerjünk a mindennapi küzdelmeink megvívásában. Kiemelném elsősorban Petőfi bátorságát, aki március 15-re megírta a Nemzeti dalt, amellyel buzdította a tömegeket a szabadság kivívására.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Farsang a Zeykben

írta: Belle Anett Kitti

2014. február 20.

2014 februárjában megrendezésre került a már hagyományossá vált Karnevál, amelyet az idén a XI. K osztály szervezett meg.

A műsor keretéül a Hupikék törpikék című rajzfilm szolgált:- a díszlet és a szervező osztály tanulóinak, Törpapa osztályfőnökének a jelmezei is e rajzfilm világába kalauzolták a nézőket. Már az elején a törpök tánca megteremtette a bemelegítő hangulatot.

Ezután humorosnál humorosabb jelenetek követték egymást.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Adventi ünnepség

írta: Balázs Mihály

2013. december 6.

December 6-án került sor iskolánk hagyományos adventi ünnepségére. A szervező diákok és tanárok verses-zenés összeállítással ajándékozták meg a jelenlevőket. Nagyon meghitt ünnepélyes hangulatot teremtettek a zenészek és az éneklő diáksereg. Különleges pillanat volt, amikor együtt közösen a nézőkkel elénekeltük „Piramis: Kívánj igazi ünnepet” című dalát. 

Az ünnepség végén a Mikulás is megtisztelt jelenlétével és cukorkával, csokoládéval jutalmazta meg a jelenlévőket.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Hódmezővásárhelyi közös ünneplés

írta: Kiss József

2013. október 21-25.

Október 21- 25 között iskolánk húsz tanulója, Tekeres Imola tanárnő és Kiss József tanár kíséretével, Hódmezővásárhelyre utazott az Eötvös József Szakképző Iskolába, testvériskolánkba, hogy együtt ünnepeljék az 1956-os forradalom évfordulóját. 

Kiutazásunkhoz nyújtott nagy-nagy segítséget a Rákóczi Szövetség, pályázat útján elnyert utazási költségtérítése, amely nélkül talán meg sem valósult volna ez a kirándulás.

Bővebben...

További cikkeink...

Ki olvas minket

Oldalainkat 40 vendég böngészi