In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ünnepségek

AddThis Social Bookmark Button

Találkozó Szakács István Péterrel a könyvtárak világnapja alkalmából

írta: Lőrincz Renáta

2014. október 29.

Iskolánk, a Zeyk Domokos Technológiai Líceum idén már 8. alkalommal rendezte meg a könyvtár világnapját. A rendezvény felvezetőjeként Fekete Erzsébet könyvtáros a könyvekben rejlő „csodáról” beszélt, majd átadta a szót a rendezvény moderátorának, dr. Zsidó Ferenc tanár úrnak. Ő első körben kérdéseket intézett a meghívott székelyudvarhelyi prózaíróhoz, Szakács István Péterhez, mely kérdések azt célozták, hogy megismerhessük az alkotó személyét. 

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

1956. október 23-ra emlékeztünk

írta: Tekeres Imola

2014. október 23.

A Zeyk Domokos Technológiai Líceum tanulói (Fábián Hermina Hajnalka,Tamási Krisztina,Vágási Hunor, Kányádi Norbert, Forgács Balázs, Hatos József, Kenyeres Hunor, Kovács Hunor, Kalányos Vilmos, Deák Csaba) egy rövid ünnepi összeállítással emlékeztek 1956 október 23-ra.

Gondolatban visszamegyünk egy fél évszázadot az időben.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

AddThis Social Bookmark Button

Gólyahét a Zeykben

írta: Belle Anett Kitty XII. K.

2014. október 6-10.

Izgalmas és eseménydús gólyahetet szerveztünk, iskolánkba érkező minden kis gólyának.

A gólyahét minden napján a hosszú szünetben a gólyák vicces, kreatív feladatokat kellett megoldjanak, mindezek mellett minden nap az előírt ruhában kellett megjelenjenek és ugyan csak az előírásnak megfelelően kellett közlekedjenek a folyáson.
A gólyahét fénypontja nem más, mint a gólyabál volt, ahol a gólyatánc és gólyaeskü letétele után sor került a 2014-es gólyakirály és gólyakirálynő választásra.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Ünnepi megemlékezés és nagykorúsítási ünnepség a Zeykben

írta: Balázs Mihály

2014. március 14.

Március 14-én a hódmezővásárhelyi testvériskolánk az Eötvös József Szakképző Iskola diákjaival közösen emlékeztünk az 1848-49-es szabadságharc hőseire, közöttük Zeyk Domokos Bem tábornok századosára, iskolánk névadójára. A megemlékezés koszorúzással kezdődött, majd Tekeres Imola iskolánk történelem szakos tanára mondott beszédet a szabadságharc kitörésének körülményeiről és üzenetéről.

Ezt követően iskolánk diákjai Tamási Krisztina és Fábián Hermina Hajnalka szavalatai következtek, majd a hódmezővásárhelyi diákok színes megható műsora zárta a megemlékezést.

Bővebben...

További cikkeink...

Ki olvas minket

Oldalainkat 101 vendég böngészi