In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ünnepségek

AddThis Social Bookmark Button

1956. október 23-ra emlékeztünk

írta: Tekeres Imola

2014. október 23.

A Zeyk Domokos Technológiai Líceum tanulói (Fábián Hermina Hajnalka,Tamási Krisztina,Vágási Hunor, Kányádi Norbert, Forgács Balázs, Hatos József, Kenyeres Hunor, Kovács Hunor, Kalányos Vilmos, Deák Csaba) egy rövid ünnepi összeállítással emlékeztek 1956 október 23-ra.

Gondolatban visszamegyünk egy fél évszázadot az időben.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

AddThis Social Bookmark Button

Gólyahét a Zeykben

írta: Belle Anett Kitty XII. K.

2014. október 6-10.

Izgalmas és eseménydús gólyahetet szerveztünk, iskolánkba érkező minden kis gólyának.

A gólyahét minden napján a hosszú szünetben a gólyák vicces, kreatív feladatokat kellett megoldjanak, mindezek mellett minden nap az előírt ruhában kellett megjelenjenek és ugyan csak az előírásnak megfelelően kellett közlekedjenek a folyáson.
A gólyahét fénypontja nem más, mint a gólyabál volt, ahol a gólyatánc és gólyaeskü letétele után sor került a 2014-es gólyakirály és gólyakirálynő választásra.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Ünnepi megemlékezés és nagykorúsítási ünnepség a Zeykben

írta: Balázs Mihály

2014. március 14.

Március 14-én a hódmezővásárhelyi testvériskolánk az Eötvös József Szakképző Iskola diákjaival közösen emlékeztünk az 1848-49-es szabadságharc hőseire, közöttük Zeyk Domokos Bem tábornok századosára, iskolánk névadójára. A megemlékezés koszorúzással kezdődött, majd Tekeres Imola iskolánk történelem szakos tanára mondott beszédet a szabadságharc kitörésének körülményeiről és üzenetéről.

Ezt követően iskolánk diákjai Tamási Krisztina és Fábián Hermina Hajnalka szavalatai következtek, majd a hódmezővásárhelyi diákok színes megható műsora zárta a megemlékezést.

Bővebben...

AddThis Social Bookmark Button

Március 15 a bátorság ünnepe

írta: Bartos László

2014. március 15.

A mai nap alkalom arra, hogy felelevenítsük azt, ami történt 166 évvel ezelőtt, elgondolkozzunk a márciusi ifjak és a forradalmárok bátor tettei felett.Tesszük ezt azzal a céllal, hogy mi is bátorságot nyerjünk a mindennapi küzdelmeink megvívásában. Kiemelném elsősorban Petőfi bátorságát, aki március 15-re megírta a Nemzeti dalt, amellyel buzdította a tömegeket a szabadság kivívására.

Bővebben...

További cikkeink...

Ki olvas minket

Oldalainkat 6 vendég böngészi