In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Könyvtár- napi ünnepség

2009. október 29-én a Könyvtárak Világnapja alkalmából könyvtár-ünnepet szervezett a Zeyk Domokos Iskolaközpont is.

A több mint 80 diák és tanár jelenlétében lezajlott rendezvény első mozzanatában Fekete Erzsébet könyvtáros az olvasóvá nevelődésről beszélt, kifejezve abbéli reményét, hogy az iskola könyvtárát egyre többen fogják használni az elkövetkezendőkben.


Ezt követően a rendezvény moderátora, Zsidó Ferenc egy Benedek Elek mesével készítette elő a hangulatot: egy hanghordozóról (CD) A két borsökröcskét hallgatták meg a jelenlévők egy sepsiszentgyörgyi színész előadásában, Orbán Ferenc keresztúri zenész zenei kíséretével.

Utána Major Csilla, Gábor Ágnes és Lunka Izaura a XI T.-ből egy könyvtártörténeti dolgozatot mutatott be, majd Molnár Barna, Buzogány Attila és Tőkés Zoltán a XI F.-ből Benedek Elek mondákat adott elő.

A rendezvény keretében sor került egy kis rajztárlat megnyitójára is: X-XI.-es diákok kötetillusztrációkat, könyvborítókat készítettek, ezeket tekinthette meg a közönség.

Az ünnepség záróakkordjaként Nisztor Tünde Papp Attila Zsolt versét szavalta el az Örök készenlétben című, frissen megjelent irodalmi válogatáskötetből, melyben Hargita megyei kortárs költők-írók szerepelnek.

Az ünnepséget Fekete Erzsébet könyvtáros, Szőke Hajnal és Zsidó Ferenc magyar szakos tanárok, valamint Vornicu Monica román szakos tanár koordinálta.

Ki olvas minket

Oldalainkat 17 vendég böngészi