In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Tartalomjegyzék
Könyvtár
Nyitvatartás
Beiratkozás
Általános szabályok
Kölcsönzés
Személyi adatok kezelése
Minden oldal

 

Kölcsönzés

A kölcsönzési határidő hosszabbítása két alkalommal lehetséges (kivételt képeznek a tankönyvek), de csak a határidő lejárta előtt kérhető. Az olvasó abban az esetben jogosult a hosszabbításra, ha a kérdéses dokumentumból a könyvtárban még van kölcsönözhető példány.

Kölcsönözhető könyvtári anyagok: könyvek, tankönyvek.

Kölcsönzési időtartamok:

  • több példányszámban található szakkönyvek    maximum  1 hét

  • ajánlott irodalom   2 hét (két kötetes könyvek esetében 1 hónap)

  • általános iskolai tankönyvek maximum  1 év

Az irányító tanár jóváhagyásával a diáknak egy bizonyos megszabott időre kikölcsönözhető a kért könyv (versenyekre, előadásokra stb. való felkészülés esetén).

Az olvasó az elvesztett vagy az általa megrongált könyvnek az aktuális ár szerinti összeg háromszorosát, (ritka példány esetében ötszörösét)köteles kifizetni. Ha az olvasó jelzi a könyv elvesztését vagy rongálódását, akkor helyében hozhat azonos című, szerzőjű vagy témájú könyvet, ha mégsem lehetséges, akkor a könyvtár által megállapított értéket meg kell fizetnie.

Azok a diákok, akik más iskolába távoznak, kötelesek a könyvtári tartozásukat rendezni és azt a könyvtárostól kapott bizonyítvánnyal a titkárságon igazolni.

Iskolánk azon oktatói és dolgozói, akiknek közalkalmazotti vagy megbízási jogviszonya megszűnik, a könyvtárosi tartozást kötelesek rendezni, és az erről szóló igazolást a titkárságon bemutatni.
Ki olvas minket

Oldalainkat 49 vendég böngészi