In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

FAKIVÁGÁSTÓL A GYALUPADIG

írta: Vass Ibolya

2017. június 17-22.

Partneriskolánk a karcagi SzC. Varró István Szakgimnáziuma, Szakiskolája és Kollégiumának jóvoltából, iskolánk asztalos diákjai számára 2016-2017-es tanév sem múlhatott el Határtalanul pályázat nélkül. Így június 17-22 között került sor a „Fakivágástól a gyalupadig” című projekt első szakaszára, melynek keretében 12 diák Vass Ibolya és Dávid Ferenc tanárok kíséretével Karcagra urazott. 

A programban nagy hangsúlyt kapott az, hogy a tanulók ismerkedjenek leendő szakmájuk alapanyagával, a fával, valamint annak felhasználási területeivel. A miskolci Borsodwood Kft látogatása során betekinthettünk egy fejlett eszköz parkkal rendelkező fűrészüzem működésébe. Az újkígyosi Bek-Holz Kft-ben a műszaki furnérgyártás folyamatát figyelhettük meg. A szakmai tevékenységek keretében a két iskola tanulói közösen fali szekrényeket, állítható és fix szerkezetű videó projektor állványokat készítettek, amelyeket átadó ünnepség keretében a karcagi Kováts Mihály Általános Iskolának adományoztunk. A szakmai tevékenységek megvalósításában nagy segítségünkre volt a karcagi Kun-Span Kft képviseletében Dobrai Imre asztalosmester. 

A projekt megvalósítása során igyekeztünk megtalálni az egyensúlyt a szakmai és kulturális programok között. Így lehetőségünk volt üzemlátogatás után meglátogatni a gyulai valamint a diósgyőri várakat és fürdeni a gyulai várfürdőben. A karcagi programok során az Akácliget-i fürdőzés volt a diákok számára a legnagyobb élmény.
A programban résztvevő diákok baráti kapcsolatokkal, tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodva tértek haza, s a fárasztó tanév után következhet a jól megérdemelt vakáció.

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég böngészi