In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

HATÁRTALANUL HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

2017. április 3-8.

írta: Kiss József

Április 3-8 között került sor a hódmezővásárhelyi testvériskolánkkal közösen kivitelezendő „Határtalanul” pályázat első fordulójára. A pályázat címe „Fogas kérdések”.
Az ötlet a mindég aktuális fogászattal kapcsolatos kérdésekre megtalálni a válaszokat és körbejárni, hogy miként lehetne egy fogtechnikai vállalkozást létrehozni, a lakóság fogbetegségeinek megelőzésére és a fogbetegségek gyógyítására.

A kirándulás két kísérőtanára Molnár Csilla pszichológus-tanácsadó és Kiss József közgazdaságtan tanár voltak. 

A projekt első szakaszában a két iskola diákjai kérdőíveket töltettek ki, amely kapcsán az összesítés és statisztikai kimutatás alapján, belátást nyerhettek, hogy mennyire figyelnek az emberek a saját fogaik ápolására és védelmére, milyen időközönként veszik igénybe a fogorvosi szolgáltatásokat, stb.
A pályázat folytatásaként ellátogattak a városban működő Kormányhivatalba, ahol Hegyi István előadást tartott egy vállalkozás elindításához szükséges dokumentumokról. Későbbiekben beszélgettek Dr. Gheorghita Dorottya fogorvossal, valamint Horvát Mihály fogtechnikus tartott érdekes előadást a fogbetegségekről, valamint a fogápolásról és a hiányzó fogak pótlásának technikáiról. Betekintést nyerhettek a diákok egy fogtechnikai laboratóriumba, ahol láthatták a különböző fogpótlási eljárások kivitelezésének folyamatait is.
A pályázat első felének befejezéseként a két iskola diákjai kidolgoztak egy stratégiát egy jövőbeni fogtechnikai vállalkozás létrehozásáról, alátámasztva a projekt során összegyűjtött gazdag információkkal.
Mindezek mellett a tanulóinknak sokszínű és változatos programokban volt részük. Megnézhették a várost madártávlatból a városháza magas tornyából, láthatták a Polgármesteri Hivatal tanácstermét, megtekintették a város nevezetes épületeit és műemlékeit, ellátogattak az Emlékpont múzeumba. Részt vehettek egy 3D-s mozi vetítésen, közösen sportolhattak az iskola udvarán lévő sportcsarnokban, megtekinthettek egy rececsipke kiállítást, részt vettek egy zenés-verses költészetnapi délutánon. Az Eötvös tehetségek délutánján, amelyen tehetséges diákok mutatják be tudásukat, a Bessenyei Művelődési Központban, iskolánk táncos lábú tehetsége, Farkas-Forgács Jenő is bemutatott egy Kisküküllő menti legényes táncot. A közönség vastapssal fejezte ki tetszését az előadásáról.
Volt egy Szegedi városnézés is, amit egy meglepetésnek szánt go-kardozás zárt, amelyet nagyon élveztek a diákok. Utolsó nap Mórahalmán termálvizes fürdőzéssel vezethették le a diákok a sűrű program fáradalmait.
Öröm volt látni, hogy újabb barátságok szövődtek a két iskola diákjai között. A hazafelé úton, diákjaink tetszésüknek adtak hangot a jól sikerült kirándulásról és lelkesen mondták, hogy alig várják a program folytatását, a mely Székelykeresztúron lesz május hónapban.

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 13 vendég böngészi