In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA

írta: Antal Erzsébet

2017. április 13.

2017. április 13-án 9 órától vidám sereg népesítette be a Zeyk Domokos Technológiai Líceum udvarán lévő sportcsarnokot. A Magyarországról indult SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA című rendezvény zeykes szakaszára sereglettek össze a keresztúri iskolák, valamint a környék VII-VIII osztályos tanulói, hogy az itt zajló tevékenységek során próbálgassák tehetségüket, kézügyességüket, betekintést nyerjenek az iskolánkban tanulható szakmák szépségeibe. A program a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. támogatásával valósult meg.

Az asztalosok standjain a bútorgyártás során keletkezett hulladékok hasznosításával logikai játékokat, egyszerű használati tárgyakat állítottak elő, és faipari gépekkel, égetéssel, festéssel díszítették azokat. A mechanikások ördöglakatot készítettek, kerékpárt szereltek és próbáltak ki. A textilesek szabtak, varrtak, húsvéti díszekkel, ruha kiegészítőkkel bűvölték az érdeklődőket. A csomagoló osztályon szinte mindenki készített magának egyéni díszítésű ajándéktasakot . A kertészek használt törülközőből és betonból dekoratív virágtartókat varázsoltak, ámulatba ejtettek virágcserép füzéreikkel , és értékes tájékoztatást tartottak magvetésről, növényhajtatásról, oltásról és más növényszaporítási módokról. Ezúttal zajlott immár nyolcadik alkalommal, a hagyományossá vált, népszerű VÁLLALKOZNI JÓ szimulációs vetélkedő is. Finom szendvicsek csillapították az éhséget, s mindvégig a ZEYK BAND biztosította a jó hangulatot. 

Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát, s a színes, szórakoztató programok során a résztvevők felfedezték egyik-másik szakma szépségét, az egyszerű, hétköznapi élet olyan értékeit, melyek nélkül nem lenne teljes és működőképes világunk.

MÉG TÖBB KÉP

MÉG TÖBB KÉP

MÉG TÖBB KÉP

Ki olvas minket

Oldalainkat 14 vendég böngészi