In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA

írta: Antal Erzsébet

2017. április 13.

2017. április 13-án 9 órától vidám sereg népesítette be a Zeyk Domokos Technológiai Líceum udvarán lévő sportcsarnokot. A Magyarországról indult SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA című rendezvény zeykes szakaszára sereglettek össze a keresztúri iskolák, valamint a környék VII-VIII osztályos tanulói, hogy az itt zajló tevékenységek során próbálgassák tehetségüket, kézügyességüket, betekintést nyerjenek az iskolánkban tanulható szakmák szépségeibe. A program a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. támogatásával valósult meg.

Az asztalosok standjain a bútorgyártás során keletkezett hulladékok hasznosításával logikai játékokat, egyszerű használati tárgyakat állítottak elő, és faipari gépekkel, égetéssel, festéssel díszítették azokat. A mechanikások ördöglakatot készítettek, kerékpárt szereltek és próbáltak ki. A textilesek szabtak, varrtak, húsvéti díszekkel, ruha kiegészítőkkel bűvölték az érdeklődőket. A csomagoló osztályon szinte mindenki készített magának egyéni díszítésű ajándéktasakot . A kertészek használt törülközőből és betonból dekoratív virágtartókat varázsoltak, ámulatba ejtettek virágcserép füzéreikkel , és értékes tájékoztatást tartottak magvetésről, növényhajtatásról, oltásról és más növényszaporítási módokról. Ezúttal zajlott immár nyolcadik alkalommal, a hagyományossá vált, népszerű VÁLLALKOZNI JÓ szimulációs vetélkedő is. Finom szendvicsek csillapították az éhséget, s mindvégig a ZEYK BAND biztosította a jó hangulatot. 

Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát, s a színes, szórakoztató programok során a résztvevők felfedezték egyik-másik szakma szépségét, az egyszerű, hétköznapi élet olyan értékeit, melyek nélkül nem lenne teljes és működőképes világunk.

MÉG TÖBB KÉP

MÉG TÖBB KÉP

MÉG TÖBB KÉP

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég böngészi