In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

CIRKUSZI KARNEVÁL

írta: Hevele Dalma

2017. február 2.

A félévközi vakáció előtt különleges karneválra hívta iskolánk honlapja és a folyosón kitűzött plakát az érdeklődőket. Balázs Mihály osztályfőnök és a XI.E osztály jóvoltából cirkuszi keretbe ágyazott farsangi mulatságban volt részünk. A szervezésben közreműködött még a X.T és X.A osztály.
Már a folyosón fényképkészítésre csábított a tízedikes textiles lányok által rajzolt oroszlánt és idomárját ábrázoló festmény. A jegyet és a tombolát bohócruhába bújt lányok árulták.

A színpad a Koncz Béla agrármérnök úr által elképzelt cirkuszi jelleget öltött. Sátor és a textiles lányok varrótudományát dicsérő színes zászlók díszítették.

Az osztályok által bemutatott produkciók között nem volt üresjárat. Amíg készültek a fellépésre, a tizenegyedikes könyvelő osztály által alakított zsonglőrökben, akrobatákban gyönyörködtünk, a nagy Houdini bemutatta bűvészi tehetségét, a világ legerősebb emberei majdnem felemeltek 1000 kilogrammot, egykerekű biciklis ügyeskedett. Eközben a színfalak mögött az osztályfőnökök az utolsó jó tanácsokkal látták el tanítványaikat, igazítottak a félrecsúszott jelmezeken.
A IX.TL-es lányok egész héten szorgalmasan varrták fehér ruhájukra a piros pettyeket, hogy Túró Rudi lányként táncolhassanak. Kitartóan készültek a XI.TL-esek is, akik minyonként nyűgözték le a közönséget. A IX.C-s, csöveseknek átvedlett diákok is kitettek magukért. A díszletük is hiteles volt a szemeteskukával. A X.A és X.T osztályból verbuválódott csapat a patikai szemérmetes óvszervásárló kabaréjelenetét adta elő. A X.E-sek vámpírként ijesztgettek. A XI.A osztály Tekeres Imola osztályfőnöknővel együtt öregasszonykórust alakított. Minden produkciót fergeteges tapssal jutalmazott a lelkes közönség.
A Kovács Silvia Rodica tanárnőből, dr. Zsidó Ferenc tanár úrból és Gráncsa Ferenc diáktanács elnökből álló zsűri minden fellépő csapatot megdicsért. A harmadik helyezést az öregasszonyok kórusa, a másodikat a vámpírok, az elsőt a minyonok kapták. A székelykeresztúri önkormányzat képviselői a gyógyszertári jelenet előadóinak ítélték különdíjukat. Újdonságnak számított a közönségdíj bevezetése. A színpadon öles számok hirdették azt a telefont, amelyre el lehetett küldeni a kedvenc előadás kódját.
A tombola kisorsolása után semmi akadálya nem volt a fergeteges, jó bulinak.
Mivel semmilyen rendbontás nem történt, a szervező tanárok még afölött is szemet hunytak, hogy néhány véndiák, illetve OBG-s tanuló is betévedt a rendezvényre.

Ki olvas minket

Oldalainkat 45 vendég böngészi