In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

BUDAPESTI ADVENT

írta: Kiss József

2016. december 6-9.

2016. december 6-9. között került sor a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Szakközépiskolájával közösen kivitelezett Határtalanul pályázat második fordulójára. A pályázat címe: „Szakmák kézen fogva”.
Iskolánk 30 diákja vett részt a pályázaton, a IX. kereskedelmi szakiskolások, a X. és XI. osztályos közgazdasági osztályos tanulókból. Kísérő tanárok: Hevele Dalma fizika-kémia szakos tanárnő, Márton Csilla pszichológus-tanárnő és Kiss József közgazdász-tanár. 

Az első napon a BGSZC Széchenyi István Kereskedelmi Szakközépiskolában megszervezett adventi vásáron vettünk részt, ahol a két iskola diákjai közösen reklámplakátokat és szórólapokat terveztek és készítettek. A reklám célja kürtőskalácsok eladása volt, amelyet közösen sütöttek a diákok az iskola udvarán. Ezeket a jól sikerült kürtőskalácsokat az iskola első emeletén megrendezett „vásártéren” értékesítették. A kürtőskalácsok sikerét bizonyítja, hogy sokan vásároltak, igaz az árak is elérhetőek voltak: 400 Ft. és 650 Ft., annak függvényében, hogy kicsi, vagy nagy volt a kürtőskalács.

A nap második felében Székesfehérvárra látogattunk, ahol megnéztük a város egyes nevezetességeit, mint a középkori Magyarország legfontosabb templomának, a Szűz Mária királyi prépostsági templom maradványait, a három kőoroszlán által tartott Országalmát, a Fe-ke¬te Sas pa¬ti¬ka-múzeumot, valamint a város érdekességét a Virágórát. A kirándulás idegenvezetője Dr. Tóth Miklós Zsombor irodalom szakos tanár volt.
Az első nap záróakkordjaként megtekinthettük „Az ügynök halála” című drámát, az Örkény István Színházban.
Második nap Szerencsre utaztunk, ahová elkísértek a vendéglátó diákok is. Meglátogattuk a szerencsi csokoládégyárat, ahol előadást tartottak a kakaó eredetéről, bevezettek a csokoládégyártás rejtelmeibe és lehetőséget biztosítottak minden diák számára, hogy elkészíthesse saját csokoládéját. A gyárlátogatás után a vállalkozás bemutató üzletében vásárolhattunk a csokoládék széles palettájából.
Este a kivilágított Budapesten sétálhattak a diákok.
Élményekben gazdagon tértünk haza, úgy a diákok, mint a kísérő tanárok. A búcsúzáskor egyetértés született, hogy a lehetőségek függvényében, lesz még folytatása a két iskola közötti, hasonló pályázatok kivitelezésének.

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 9 vendég böngészi