In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

HATÁRTALAN KARCAGON

írta: Pávai Gyöngyvér

2016. október 3-8.

Újabb Határtalan pályázatban vett részt iskolánk 14 tanulója két kísérő tanárral Karcagon. Ez a pályázat mechanikás diákoknak szolt, címe: Gépészkedjünk, Határok nélkül. A pályázat első felében a Varró-s diákokat fogadtuk, október 3- 8. között, majd a kiutazásra október 17-22. között került sor.
Már ismerősként érkeztünk Karcagra, ahol a műhelymunkák mellett iskola-bemutatón valamint elméleti és gyakorlati tanórákon vettünk részt, a hazai és a határon túli szakképzés elemzése, összehasonlítása céljából. 

Ellátogattunk a karcagi Szimmetria Kft-be, ahol szerszámgépek forgácsolt alkatrészeinek és lemezszerkezeteinek gyártása folyik, elsősorban németországi piacra CNC gépekkel, aztán a Fém-Hő Technika Kft-be, ahol CNC lézeres lemezmegmunkálást tekinthettük meg, majd a törökszentmiklósi CLAAS Hungária Kft-be, Európa legnagyobb mezőgazdasági gépgyártójának leányvállalatába, ahol a duális képzés korszerű tanműhelyét is megtekinthettük, ahol 65 szakiskolás diák tanulja a– hegesztő, szerkezetlakatos, ipari gépész, szerszámkészítő – szakmákat. 

Természetesen jutott idő városnézésre, kirándulásra és kikapcsolódásra is. Megnéztük Kecskemét és Debrecen nevezetességeit, fürdőztünk a debreceni Aquaticumban és a bereki strandon. Voltunk színházban, (Sej szellők- zenés groteszk múltidézés), esténként meg foci, diszkó, közös játékok mind-mind remek alkalmat nyújtottak a két iskola diákjainak arra, hogy egymást jobban megismerhessék és baráti kapcsolatokat kössenek.

ÉRETTSÉGI 2018

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 54 vendég böngészi