In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

PÁLYÁZATI PROGRAMMAL KARCAGON

írta: Antal Erzsébet, projektvezető

2016. június 16-20.

„Együtt az Ember és a szakmunkás nevelésének útján” című pályázatunkkal nyertünk anyagi támogatást Székelykeresztúr város Önkormányzatának 2016-os Ifjúsági tevékenységeket támogató éves programjának keretében. A projekt célja szakiskolás diáknak és tanárnak egyaránt betekintést nyerni egy korszerű szakközépiskola életébe, ismerkedni, tapasztalatot cserélni, megoldást keresni hasonló problémáinkra, s mindenekelőtt megerősíteni régi testvériskolai kapcsolatunkat az iskolával, amellyel már több sikeres pályázati programot bonyolítottunk le (Comenius, Leonardo). 

Csapatunk július 16 –án este érkezett Karcagra, a Szentannai Samuel Gimnázium, Szakközépiskola es Kollégium udvarára. Gyökeres Sándor igazgató úr és Spisák Dezső szakképzési igazgatóhelyettes nagy szeretettel fogadtak, tiszteletünkre másnap este közös díszvacsorát adtak, amelyen karcagi kollégáinkkal ismerkedtünk, beszélgettünk, kolleganőink a település jellemző süteményével, a Ferdinánddal kedveskedtek. Gazdag, tartalmas programjainkra is elkísértek. Bemutatták iskolájuk új tanüzemét, ahol száraztésztákat, olajat, lekvárt, almalevet készítenek, pálinkát főznek, s ezek a termékek nemcsak az intézmény szükségleteit elégítik ki, hanem a tésztát és olajat üzletekben is forgalmazzák. Felejthetetlen kirándulásra vittek a Tisza-tóra. A Tiszavirág Ártéri Sétaúton hajózva, és a Tanösvényen gazdag növényvilággal és madarakkal ismerkedtünk, majd az Ökocentrum tárta elénk Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti értékeit, csodálatos élővilágát. Szenzációs élmény volt az akvárium, mintha valóban a tó mélyén sétáltunk volna, egészen közelről figyelhettük a sok őshonos halfajtát, a fejünk felett átúszkáló halóriásokat. Szombaton az Akácliget Gyógy-és Strandfürdő vizében mártózva folytattuk a tapasztalatcserét. Vasárnap Kenderesen látogattuk meg a néprajzi múzeumot, a tengerészeti kiállító termet, a Trianon termet, majd a Horthy kriptát és a Horthy-kastélyt jártuk be. Csodáltuk, hogy milyen jó állapotban őrzik a történelmi műemléket, annak ellenére, hogy mezőgazdasági szakképző iskola és kollégium működik a kastélyban és annak majorságában. Az idegenvezető szívesen tájékoztatott az iskola életéről, a képzési ajánlatokról, a betölthető munkakörökről. A sok-sok élmény Berekfürdőn csúcsosodott. Csodálatos három nap után azzal a reménnyel és ígérettel búcsúztunk, hogy látogatásunkkal a két iskola közti kapcsolat új lendületet vesz, s tanárok és diákok rendszeres oda-vissza látogatásával ápoljuk azt. 

E programokon való résztvétel, a hasonló profilú iskolákban tanuló ífjakkal való együttműködés, mind a pedagógusok, mind a diákok látókörének szélesítését, ismeretek szerzését, szakmai kompetenciák fejlesztését, s ez által fiataljaink boldogulását és településünk javát szolgálja.

Ki olvas minket

Oldalainkat 22 vendég böngészi