In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

ERASMUS + ZÁRÓ TALÁLKOZÓ

írta: Dénes Zsófia

2O16 májusában került sor az első Erasmus+ projektünk záró találkozására Magyarországon. A pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium volt a projekt koordinálója, így az iskola székhelyén szerveztük meg ezt az utolsó összejövetelt. 

Ezen a találkozón visszatekintettünk kétéves tevékenységünkre, ellenőriztük, hogy teljesítettük-e a projektben leirt célkitűzéseinket és megvalósítottuk-e a termékeket, amelyeket a diákok segítségével kívántunk elkészíteni. A projektben tanulóink csak közvetett módon vehettek részt, az utazásokon sajnos nem lehettek velünk, de a termékek megvalósításában, a tevékenységek kivitelezésében nagyon lelkesen és nagyon nagy érdeklődéssel vettek részt. Iskolánk feladata egy toleranciával kapcsolatos video termék elkészítése volt, így született meg a Zeyk band videoklipje „Peace in you” címmel. Ugyancsak iskolánk csapata állított össze egy népviseletekkel és népszokásokkal illusztrált naptárat a 2O16-os évre. A partneriskolákkal közösen készített ötnyelvű szótárat állandó jelleggel használjuk, megtekintettük az általuk készített színdarabokat, megbeszéltük mondanivalójukat és megszerveztük a „Story of tollerance” elnevezésű vetélkedőt. A verseny nyertese Szilveszter Henrietta XII közgazdasági osztályos tanuló lett, akinek a kicsengetés alkalmával oklevelet nyújtottunk át. Jelenleg az utolsó terméken dolgozunk, ez egy drámagyűjtemény lesz. Minden résztvevő ország kiválaszt egy toleranciáról szóló színdarabot, ezeket fogjuk egy közös kiadásban megjelentetni, ez lesz projektünk azon terméke, amelyet reményeink szerint az eljövendő generációk is használnak majd.
A háromnapos számadás bezárásaként felvázoltuk a jelentés alapgondolatait, majd egy meghitt, bensőséges vacsora és utolsó találkozó alkalmával terveket szőttünk egy újabb, a tanulókat is megmozgató projekt megírásáról, ígéretet tettünk arra, hogy bár a projekt tevékenységeinek vége, közös munkánknak, barátságunknak lesz még folytatása, a jövőben is szervezünk majd közös tevékenységeket, tanulóink tudásának, ismereteinek gyarapítására, gyakorlati készségeik fejlesztésére.

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég böngészi