In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

írta: Antal Erzsébet

2016. június 4.

2016. június 4–én szombaton délután 17.30-kor megemlékezésre hívtak a református templom harangjai, a trianoni békeszerződés aláírására és annak gyászos következményeire emlékeztünk.

Ökumenikus istentisztelet keretében, a városi tanács felkérésére a Zeyk Domokos Technológiai líceum mutatott be rövid megemlékező műsort. Tekeres Imola földrajz-történelem szakos tanárnő idézte fel a történelmi eseményeket, pontos számadatokat ismertetve a leválasztott területekről s a szétszakított magyarokról.

 Majd Antal Erzsébet tanárnő irányításával iskolánk tanulói: Barabás Endre X. faipari, Kovács Hunor X. mechanika, Kövecsi Szabolcs X. faipari, Vágási Hunor X. kertészeti szakosztályos tanulók zenés irodalmi összeállításban Juhász Gyula, Babits Mihály Sajó Sándor szavaival figyelmeztettek, hogy „nem lehet feledni, nem, soha” nemzeti értékeinket, „a drága hagyatékot”, melyhez „ezer évnek vére, könnye” és verejtékes munkája adta meg „szent jussunkat”, s mely a jövendő hitével „…örök életre kötelez, /A munkát és a küzdést hirdeti.”

Büszkék voltunk tanítványainkra, akik a szép idő, a nem legmegfelelőbb időpont, a kicsengetési ünnepségek ellenére is vállalták a műsor betanulását, s a templomban szereplés nem kis izgalmát. Ünnepélyesen, méltóságosan, szépen helytálltak. Bízunk benne, hogy e szereplés is megerősíti őket abban, hogy olyan emberekké váljanak, akikre a jövőben is számíthat városunk, térségünk, nemzetünk.

Ki olvas minket

Oldalainkat 28 vendég böngészi