In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

HATÁRTALANUL PROGRAM A KARCAGIAK TÜKRÉBEN

2016. május 9-13.

A határtalanul program keretein belül ötödik éve, testvérvárosunk Székelykeresztúr középiskolájával a Zeyk Domokos Technológiai Líceummal iskolánk a Karcagi SzC Varró István Szakiskolája, Szakközépiskolája és Kollégiumával közösen sikeres pályázatok sorát tudhatjuk a hátunk mögött.

Közel 100 tanuló vett eddig részt a programokban és sok ezer kilométer, rengeteg látnivaló és élmény tarkította kirándulásainkat. A jelenlegi volt a negyedik alkalom, amikor az asztalos szakma tanulói vehettek részt a pályázatban. A projekt az „Asztalos műhelymunkák télen” címet viselte. Pályázataink során közösen olyan termékeket készítettünk el melyeket minden évben felajánlottunk valamely intézmény részére. Idei programunk keretein belül égetéssel készítettünk két vallási témájú képet, melyek egyikét a székelykeresztúri katolikus plébánia részére ajánlottuk fel, köszönetként a sok éves segítségért, hogy szállásunkat és étkeztetésünket biztosították. A másik égetéssel készített képünket a Karcagi Györffy István Katolikus általános iskolának adományoztuk. A közösen végzett munka során tanulóink faragott, égetett ékszertartó dobozokat is készítettek.
Kirándulásaink során szakmai fejlődésüket biztosítva, több faipari céghez látogattunk el, ahol olyan speciális gépekkel találkozhattak a tanulóink melyekkel a mindennapi gyakorlatuk során nem dolgozhatnak. Láttunk furnérozott bútorokat készítő üzemet, gyermekjátékokat gyártó céget. Ellátogattunk az IKEA-ba, hogy megtapasztalhassák a lapra szerelt elemes bútorok forgalmazásának technológiai, raktározási, logisztikai műveleteit. A szakmai kirándulásokon túl jutott idő a szórakozásra is. Így jutottunk el síelni a Madarasi Hargitára március elején és ennek keretében élvezhette a székely csoport a kunság kellemes gyógyhatású termálvizeit Karcagon és Berekfürdőn.
Az idei pályázat is nagy sikert aratott mind a tanulók, mind a részt vevő pedagógusok körében. Mindig szívesen jelentkeznek a varrós diákok az erdélyi programokra és a székelykeresztúri tanulók is nagy kedvvel látogatnak el a Nagykunság központjába Karcagra. 

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 16 vendég böngészi