In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

ISKOLA MÁSKÉNT HÉT HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

írta: Kiss József

2016. április 18-23.

A „Határtalanul” pályázat keretén belül iskolánk közgazdasági osztályos diákjai a hódmezővásárhelyi testvériskolába látogattak április 18 és 23.-a között.

A pályázat neve „Miénk a pálya”, amelynek fő témája a sport volt. Egy labdarugó mérkőzést szerveztek meg a diákok közösen a helybeli diákokkal, amely kapcsán reklámokat és hirdető plakátokat terveztek és viteleztek ki. Végül a megtervezett napon le is játszották a mérkőzést. Kötetlen beszélgetésen vettünk részt, a helyi Futball Club vezetőjével a város sportéletéről. A futballmeccsen részt vett a helyi televízió és interjút készítettek Lévai Gábor XII.-es diákunkkal. 

Csak a sport szellemében meglátogattuk a szegedi Vízi sport Egyesületet, ahol alkalmunk volt egy kötetlen beszélgetésen részt venni Sík Márton kajak-kenu világbajnokkal. Nagyon sok érdekességet mesélt a bajnok a vízi sport szépségeiről, a kitartásról, ami szükséges nagy, de akár kis eredmények eléréséhez is. A beszélgetés után alkalmuk volt sárkányhajózni is a gyerekeknek, ahol mindenki beszállt egy nagyméretű csónakban és evezhetett egyet a Tiszán. Ugyanakkor meglátogattuk Szeged nevezetesebb épületeit, a város központját, a sétálóutcáját és Dóm-teret.
Diákjaink, vegyes csapatokban a helyi diákokkal, részt vettek az iskolában szervezett közgazdasági-kereskedelmi és sport vetélkedőkön is. Majd alkalmuk volt óralátogatáson is részt venniük.
Az elszállásolásunk festő környezetben volt Mártélyon, a Tisza egyik holtága mellett. A kirándulás további részeként egy hagyományőrző lakodalmas bemutatáson vettünk részt, elkísérve a lakodalmas menetet a vőlegény lakásától a menyasszony lakásáig, majd az eskető helyig. Később lehetőségünk volt meglátogatni egy céllövöldét, ahol a gyerekek légpuskákkal lövöldözhettek, a végén pedig versenyt is szervezett a céllövölde működtetője. Az legjobb céllövő Lévai Gábor volt.
Egész napos fürdőzésben volt részünk a mórahalmi termálvizes fürdőben, ahol nagyon jól éreztük magunkat.
Továbbá meglátogattuk Hódmezővásárhely nevezetességeit, a Polgármesteri Hivatal tanácstermét, a régi árvízvédelmi kőfalat, a Bethlen Gábor Református Gimnázium épületét, a Fekete Sas Szálló épületét. Alkalmunk volt megtekinteni a Fekete Sas tánctermét is. Végigsétáltunk a város központján és meglátogattuk a Bessenyei Ferenc Művelődési Házat. A művelődési házban volt megrendezve az Eötvös nap, ahol színvonalas előadáson vehettünk részt. A mi iskolánkat Jánosi Annamária képviselte egy szép dallal, székely népviseletben.
A kirándulás nem elhanyagolható eredménye, hogy új barátságok kötődtek a két iskola diákjai között a közös tevékenységek során, a testvériskola szellemiségének fő mozgatórugójaként. Hiszen értük jött létre és értük tartjuk a szoros testvériskola kapcsolatot.
A pályázat folytatásaként, május 21 és 26 között iskolánkba látogatnak a testvériskolánk diákjai. Bucsuzáskor a helybeli diákok nagy lelkesedéssel mondták, alig várják, hogy ideérjenek hozzánk. 

 

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 22 vendég böngészi