In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

ISKOLA MÁSKÉNT BUDAPESTEN

írta: Antal Erzsébet

2016. április 18-22.

Igazi iskola másként hét Budapesten! A budapesti Pogány Frigyes Szakközépiskola tanára, Bottyán László által megnyert Határtalan pályázatnak köszönhetően iskolánk tanulóinak egy 21 fős csapata Tekeres Imola és Antal Erzsébet tanárnők vezetésével Budapesten tölthette az iskola másként hetet. 

Budapest nemzeti, történelmi értékeivel ismerkedtünk, de emellett a csodálatos főváros a maga csillogásával és nyüzsgésével mindenek előtt figyelni, tájékozódni és közlekedni tanított, annál is inkább, hogy a Deák téren, az Absolut City Hostelben szállásoltak el, ahol a busz nem parkolhat, így csoportos jegyeket vásárolva, metróval, busszal, villamossal száguldozhattunk kedvünkre. 

Kedden, első nap, vendéglátóink által bérelt nagy busszal, velük együtt mentünk Visegrádra. A bob pálya mindenkinek elnyerte tetszését, majd a közös virsli- és szalonnasütés után, visszatérve Budapestre, a Planetáriumban Bolygóközi társas utazáson gyűjtöttünk erőt a közös iskolai programhoz: a csemeteültetéshez, és a foci, illetve kézilabda mérkőzéshez.
Szerdán Budapest szépségeit próbáltuk felfedezni: Hősök tere, Nemzeti múzeum, Váci utca, az Erzsébet hídtól gyalog a Duna parton végig a Lánchídig, át a hídon, fel a Gellért hegyre, majd a Gellért térről metróval vissza az Oktogonra ebédelni. Ebéd után közkívánatra újra metróval a WestEnd City Centerig. Az ott töltött órák után, már senkinek sem volt energiája szervezett esti sétára.
Csütörtökön délelőtt a gödöllői királyi kastélyba látogattunk, délután ismét Budapesten a parlamentet és környékét jártuk körül.
A péntek délelőtt pillanatok alatt eltelt a Csodák Palotájában, majd ügyes gyors pakolás a Gas Tours buszunkra és indulás haza felé. Út közben még megálltunk Lajosmizsén, emufarmot és ganoderma gombákat látni, s szombaton reggelre hulla fáradtan értünk haza.
Jól jött a vakáció, hogy a rengeteg élményt és tapasztalatot mindenki tudja szűrni, rendszerezni, a legjobb tanulságot levonni és raktározni. Bízom benne, hogy ez az iskola másként program minden résztvevő számára rendkívül tartalmas és hasznos volt. 

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 17 vendég böngészi