In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

A Magyar nyelv napja

írta: Antal Erzsébet

2015. november 13.

Lehet- e szebben ünnepelni e napot, mint a KRIZA JÁNOS ORSZÁGOS BALLADAMONDÓ, BALLADAÉNEKLŐ ÉS MESEMONDÓ VERSENYEN való szerepléssel?

Lunka Kevin Lóránd XI. autószerelő és Tiboldi József Lehel X. kertészeti szakosztályos tanulók képviselték iskolánkat e megmérettetésen, miután április 10-én, Szentábrahámon, a körzeti mesemondó versenyen mindketten első helyezést értek el.

November 12 – 14 között Sepsiszentgyörgyön az ország 15 megyéjéből 179 versenyző mérte össze tehetségét, legjobbak, a legjobbakkal. Műfajonként és korcsoportonként hét helyszínen folyt a verseny. Díjazták ugyan az első 3 helyezettet, de minden versenyzőt rangsorolni, képtelenség lett volna. Nyertesek voltak mindannyian, hisz a három nap alatt, egy olyan közösségben lehettek, ahol más vidékek, más iskolák diákjaival ismerkedve, a közösen megtekintett táncszínházi előadás üzenetét megértve „az értékekről, miket hordozunk, és a jelenről, mit érzékelünk ”, valamint a szép, magyar nyelven mondott mesék üzenetéből gazdagodva, ismét erősödhettek a hitben, hogy a legkisebb királyfi is kiállhatja a legnehezebb próbákat, s a mai zűrzavaros „modern” világunk útvesztőiben is csak bátorsággal, becsülettel, eszességgel, talpraesettséggel, emberi, erkölcsi, nemzeti értékeinket megőrizve maradhatunk meg.

Ki olvas minket

Oldalainkat 20 vendég böngészi