In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

KATTINTS A KÉPRE ÉS NÉZD MEG INDULÓ OSZTÁLYAINKAT A 2018-2019-ES TANÉVBEN

Praktika Projekt

írta:Balázs Mihály

2015. március 16- május 27.

Iskolánk a Zeyk Domokos Technológiai Líceum a 2014-2015-ös tanévben részt vett a Hargita Megye Tanfelügyelősége által koordinált és az Európai Szociális Alapból finanszírozott projektben, amelynek fő célkitűzése a diákok a munkaerő piacon való beilleszkedési lehetőségeinek javítása és a szakmai gyakorlat hatékonyságának növelése volt. 

Iskolánk 11. gazdasági technikus osztály tanulói vettek részt a projektben, amelynek keretén belül három hét szakmai gyakorlaton vettek részt székelykeresztúri vállalatoknál. Tizenegy vállalat fogadott diákokat, ahol testközelből ismerték meg a diákok a kereskedelem alapvető tevékenységeit, alapvetően a fizetési eszközökre összpontosítva. Szakmai gyakorlat mellett pályaorientációs felmérésen és beszélgetéseken vettek részt a diákok. Ezeket az alkalmakat szakképzett iskola tanácsadó irányította. 

A három hét gyakorlati időszak lejárta után a diákok egy esszét kellett írjanak a gyakorlati időszakról és egy verseny keretében meg kellett védeniük azt, amit egy szakmai zsűri értékelt. A verseny végeredménye -képpen első helyezett Szilveszter Szidónia, második helyezett Fábián Hermina Hajnalka, harmadik helyezett Kozsokár Gabriella Mónika lett, dicséretben részesültek Mihály László és Lőrinczi Gábor.
A Praktika Projekt során számos szakmai kompetenciát sajátítottak el diákjaink, amelyek által versenyképesebbek lesznek a munkaerőpiacon.
Végezetül köszönetet szeretnénk mondani azoknak a vállalatoknak akik diákokat fogadtak, mentorállták őket, a gyakorlatban megmutatták nekik egy vállalat működésének komplexitását.
Köszönet a következő vállalatoknak: S. C. Hargita Line S.R.L., S. C. Amigo and Itercost S.R.L., S. C. Valcomprod S.R.L., Tărnava Mare Cooperativa Agricola, S. C. Szilveszter Comprod S.R.L., S. C. Kubi S.R.L., S. C. Formula Prima S.R.L., S. C. Oţeluri pentru scule S.A., S. C. Jodo Impex S.R.L.

ÉRETTSÉGI 2018

Ismerd meg Zeyk Domokost

Kattints a képre!

Tanfelügyelőség

Folyamatban levő projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 46 vendég böngészi