In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Tanuljunk a Mesterektől – az asztalosságon túl

írta: Vass Ibolya

2015. április 7-12.

Iskolánk és a karcagi Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium hatékony együttműködésének újabb bizonyítéka a „Tanuljunk a Mesterektől – az asztalosságon túl” című Határtalanul pályázat.

A program első szakaszára április 7-12 között került sor Karcagon, 14 asztalos szakosztályban tanuló diák és két kísérő tanár részvételével. Idén harmadik alkalommal jótékonykodhattak diákjaink Karcagon, hiszen a két iskola diákjai közösen a tanműhelyben bútorokat készítettek a Kátai Gábor kórház részére, melyeket ünnepélyes keretek közt személyesen adtunk át.

A projekt másik igen fontos produktuma egy tabló, mellyel emléket szeretnénk állítani az eddigi sikeres közös Határtalanul pályázatoknak. A tablókeret megtervezése, összeállítása, a motívumok felrajzolása és faragása nagyszerű alkalmat biztosított a diákok szakmai együttműködésére, tapasztalatcserére, valamint a szakmai motiváltság növelésére. A pályázat nem csak a szakmai ismeretek bővítésére nyújtott lehetőséget, hanem kulturális tevékenységekben és szórakozási lehetőségekben is bővelkedett.
Lovaskocsikázás közben ismerkedtünk Karcag nevezetes épületeivel, szobraival. Földrajzórán egy érdekes vetélkedő keretében a diákok vegyes csapatokban tesztelhették a Nagykunsággal és Erdéllyel kapcsolatos földrajzi, történelmi és gasztronómiai ismereteiket. A költészet napját közös versmondóest keretében ünnepeltük.
Kenderesre látogatva történelmi múltunkat felidézve álltunk meg Vitéz nagybányai Hothy Miklós kormányzó kastélyában, a családi kriptájában, és az értékes dokumentumokat, ereklyéket őrző Tengerészeti Kiállítóteremben.
A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba (skanzenbe) látogatásunk alkalmával betekintést nyertünk a Kárpát-medence jellegzetes tájegységeinek építészetébe, lakáskultúrájába, valamint interaktív bemutatók segítségével a különböző társadalmi rétegek életmódjáról kaptunk ízelítőt.
Az esti programok- a kreativitást fejlesztő vetélkedők, a vidám hangulatú szalonnasütés , éjszakai fürdőzés a karcagi Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben- még emlékezetesebbé tették rövid karcagi tartózkodásunk.
A közös tevékenységek során a két iskola diákjai között új barátságok szövődtek, megismerték egymás szokásait, hagyományait s fejlődött magyarságtudatuk. Izgatottan várjuk a pályázat második szakaszát.

ÉRETTSÉGI 2018

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 31 vendég böngészi