In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

1000 JÓ

írta: Balázs Mihály

2015. május 4-10.

Május 4-én iskolánkba látogatott a budafoki Soós István Borászati Szakképző Iskola 35 diákja és két kísérő tanára a „Határtalanul” pályázat második szakaszának lebonyolítása érdekében.

Az „Ezerjó” elnevezésű projekt célja a testvériskolai kapcsolat erősítése, Székelyföld és Budafok kultúrájának, a két iskola szakképzésének megismerése, valamint egy hordó aljának megtervezése és kifaragása volt.

A pályázat első szakaszában, amelyre 2014. november 10-14. között került sor Budafokon, a diákok egy hordóaljat terveztek. Ezeknek a terveknek a kivitelezése, kifaragása és a hordóaljára illesztése a pályázat második szakaszában valósult meg iskolánk asztalos műhelyében. A hordóalj készítésében Dávid Ferenc faipari oktatómester volt a segítségünkre.
A projektmunka mellett vendégeink megismerték Székelykeresztúr és környékének történelmi, kulturális és természeti kincseit. Meglátogatták az énlaki unitárius templomot, megismerték az énlaki vendégszeretetet Tekeres Imola és Dancs Alpár jóvoltából. Meglátogatták a körispataki szalmakalap múzeumot és a bözödújfalvi tavat. Megcsodálták a székelyderzsi templomot, felkeresték Tamási Áron sírját, betekintettek a fazekas mesterség rejtelmeibe és felejthetetlen délutánt töltöttek a parajdi sóbányában és a szovátai Medve tónál . Nagy élmény volt számukra egy hagyományos majorház meglátogatása, ahol megismerték a juhsajt, orda és zsendice készítését.
A hét folyamán sor került egy barátságos focimérkőzésre, közös játékokra, valamint iskolánk diákjai búcsú partit szerveztek a budafoki diákoknak.
A projekt során iskolánk diákjai nem csak szakmailag, hanem kulturális téren is fejlődtek. Köszönjük a Soós István Borászati Szakképző Iskola vezetőségének és tanárainak, hogy pályázatukhoz a mi iskolánkat választották partnernek.

ÉRETTSÉGI 2018

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 30 vendég böngészi