In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Határtalanul Ózdon

írta: Balázs Mihály

2015. április 7-10.

A „Határtalanul” program keretén belül négy csodálatos napot töltöttünk Ózdon és környékén a Széchenyi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola vendégeként. Egy közös projekten vettünk részt, elkészítettük az ózdi iskola szórólapját és egy prezentáció keretében iskolánk diákjai bemutatták városunkat Székelykeresztúrt és iskolánkat a Zeyk Domokos technológiai Líceumot . Meglátogattuk Észak- Kelet Magyarország fontosabb városait, természeti és történelmi nevezetességeit. Megcsodáltuk Debrecen történelmi központját, a református templomot, megismerkedtünk a Líciumfa legendájával és élmény fürdőztünk a Debreceni Aquatikumban. 

Egy kevés időt töltöttünk Muhin, ahol megtekintettük a Muhi csata emlékére állított emlékművet. Kirándulásunk legszebb állomása az aggteleki Baradla – Domica barlangrendszer volt, amelyet az UNESCO 1995-ben a Világörökség részévé nyilvánított. Végezetül megismerkedtünk Ózd városával és a SZIKSZI iskolával. Utolsó nap részt vettünk a szikszis diákok által szervezett fordított napon, ahol csodálatos és vicces előadásokat láthattunk. Hazafele még megálltunk Egerben, ahol meglátogattuk a Csillagvizsgálót és az Egri várat.
A munka gyümölcsöző volt, a projekt során diákjaink nem csak szakmailag, hanem kulturális téren is fejlődtek. Köszönjük a SZIKSZI igazgatójának, tanárainak és a diákoknak a vendéglátást.

ÉRETTSÉGI 2018

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 40 vendég böngészi