In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Határtalanul pályázat a hódmezővásárhelyi testvériskolánkkal

írta: Kiss József

2015. március 12-17.

A Határtalanul pályázat második részeként iskolánkba látogatott, március 12-17 között, a hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola. 

A pályázat témája feltérképezni városunkban a szálláshelyeket és az étkezési lehetőségeket. A diákok vegyes csoportokban (Eötvös és Zeyk-es) interjúkat készítettek a Kolping Vendégház képviselőjével Kovács Péter plébánossal, a Barni Vendégház tulajdonosával, Szőke Barnával, a Zeyk Domokos Technológiai Líceum igazgatónőjével, Pávai Gyöngyvérrel, valamint a Bianka étterem tulajdonosával, Salat Lajossal és a Bonfini étterem ügyvezetőjével, Isciuc Enikővel.

Az interjúk felkerülnek a testvériskola honlapjára, amely bárki számára elérhető lesz és a Székelykeresztúrra utazó turisták számára nyújt információt a szálláshelyekről és étkezési lehetőségekről.
A pályázat részeként plakátokat készítettek a diákok, amelyek a testvériskolában, valamint a mi iskolánkban tekinthetők meg és az együtt töltött emlékeket illusztrálja.
Vendégeink részt vettek az iskolánk által megszervezett szalag-avató ünnepségen és az eseményt követő bálon.
Már sokadik alkalommal együtt emlékezünk a Március 15-i eseményekre, amelyen a testvériskolánk diákjai egy szép műsort adtak elő az iskolánk udvarán elhelyezett Zeyk Domokos szobránál. Ugyancsak együtt emlékeztünk a város Március 15.-i rendezvényén. Testvériskolánk koszorút helyezett el a szabadságharc emlékére a Zeyk Domokos szobránál, valamint a Petőfi Sándor szobránál.
Az ittlétük során kirándulásokon is részt vettek a Békási-szoroshoz, a szovátai Medve-tóhoz, a Bözödi-tóhoz, megtekintették a Segesvár-i várat, a Székelyderzs-i vártemplomot, Orbán Balázs és Tamási Áron síremlékét.
Egy kis ízelítőt is kaptak a vendég-diákok a székelykeresztúri népművészetből, megtekintve Gagyi Bíró Katalin nyugdíjas óvónő hímzés-kiállítását, valamint Szali Mózes fafaragó műhelyét.
Úgy érzem, hogy bár fáradságos egy ilyen sűrű program megszervezése, kárpótol a diákjainknak nyújtott élmények gazdagsága. Remélem a jövőben is lesz részük a diákoknak hasonló élmények megérésében.

ÉRETTSÉGI 2018

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 68 vendég böngészi