In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Farsangi ünnepség a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban

írta: Kornis Melinda

2015. január 29

2015.01.29- én került sor a hagyományos iskolai Karnevál megszervezésére. Az idei évben a XI. Közgazdaságtan osztály tanulóinak a szervezésével valósult meg a Farsangi mulatság kerete, kerettörténete. A kerettörténet egy falusi, idős házaspár visszaemlékezéseire alapozott. Így megtudhattuk, a fellépő diákok előadásából, hogy miképpen vált gazdaggá a szomszéd a lova által, olyannyira, hogy megengedhette magának, hogy testőr kísérje rövid esti sétái során is. (Szegény ember meg a lova- mese) 

Továbbá kiemelték a visszaemlékezők, hogy a mai fiatalok mit tekintenek szórakozásnak (Őrült kanyargók), összevetve a régi korok mulatságaival, amikor is az öreg olyan táncot lejtett ifjúkori cimboráival (Hat tyúk tava), hogy jókedvre derült a környék. Felemlegették, hogy az asszony szépsége a Hófehérkéével vetekedett, aki mellől elfogytak a törpék (Hófehérke és a négy törpe). Megjelentek a palletán a cigányok is, színes táncukkal, dinamikus fellépésükkel. Az összetartozás fontosságát hangsúlyozták az idős házaspárt megformáló bemondó- beszélgetők és a jelenetet előadó diákok a Répa mese által.

A visszaemlékezést a teremben ülő hallgatóságon kívül egy 4 tagú újságíró csoport (a zsűri) tagjai is figyelemmel kisérték és végül ők döntöttek arról, hogy a visszaemlékezés mely szegmensei, részei kerüljenek be a nyomtatott sajtóba (vagyis, melyik csapatok kerüljenek a dobogós helyekre) Az I. helyen a Hófehérke és a 4 törpe című produkció (IX.K), a II. helyen a Hat tyúk tava (XII.K), a III. helyen az Őrült kanyargók (X.K), a IV. helyen a Cigánykaraván csapata végzett (IX.TL).
A szervező osztály nevében, köszönjük a támogatóink segítségét, valamint a fellépő, jelmezes tanulók produkcióit, mellyel színesebbé varázsolták a farsangi hangulatot.

Még több kép

Ki olvas minket

Oldalainkat 45 vendég böngészi