In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Utazz Hódmezővásárhelyre!

írta: Kiss József

2015. január 19-24.

2015. január 19 és 24 között iskolánk egy diákcsoportja, Tekeres Imola tanárnővel és Kiss József tanár úrral Hódmezővásárhelyre utazott, az Eötvös József Szakképző Iskola által megnyert „Határtalanul” pályázat segítségével. 

A pályázat címe „Szeretem a városomat”, amelynek keretén belül egy élményekben gazdag program valósult meg. A programban részvevő diákok, arra keresték a választ, hogy milyen szállás és étkezési lehetőségek találhatóak Hódmezővásárhelyen.

Az első napon városnézésre került sor, a diákok meglátogatták a város nevezetes épületeit.

(még több kép)


A következő napokon, különböző szálláshelyeket kutattak fel, közösen a helybeli diákokkal. Többek között a Ginkgo Hotelt látogatták meg, ahol interjút készítettek Takács Viktorral, a hotel ügyvezetőjével.

Az interjút itt olvashatod

(még több kép)

Majd a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontba látogattak, ahol interjút készítettek az intézmény vezetőjével, Horváth Zoltán úrral.

Az interjút itt olvashatod

(még több kép)

Végezetül a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium igazgatóját, Dr. Kádár Pétert interjúzták a szálláslehetőségekről.

Az interjút itt olvashatod

(még több kép)


Ugyanakkor az étkezési lehetőségekről is érdeklődtek a diákok, így látogatták meg a Bagolyvár Éttermet, a Kökénydombi Csárdát, valamint a Bandula Kisvendéglőt. Látogatásuk során találkoztak Bónus István úrral, az éttermek tulajdonosával, akit az étkezési lehetőségekről faggattak.

Az interjút itt olvashatod

(még több kép)

Végezetül a Hód-Menza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával, Dr. Kovács Pál úrral készítettek interjút a diákok. 

Az interjút itt olvashatod

(még több kép)


A marketing-tevékenységek mellett diákjaink szakórákat látogattak meg és a szünetekben egymás szavába vágva keresgélték a hasonlóságokat és a különbségeket a hazai és a magyarországi oktatási és tanítási módszerek között. Közgazdasági és művészeti vetélkedőn vettek részt, vegyes csoportokban (keresztúri és vásárhelyi), amelyen a tananyagtól eltérő érdekességekből álló kérdésekre keresték a választ.
Sportolási lehetőségek is voltak, az iskola udvarán lévő sportcsarnokban próbálhatták ki tehetségüket a labdarúgás és a tollaslabdázás területén. Egy kis jégkorcsolyázásban is belekóstolhattunk a város főterén létrehozott korcsolya-pályán.
Ugyancsak az iskolában, szintén vegyes csoportokban rendeződve anyanyelvi vetélkedőn vettek részt a diákok, melynek címe „Édes anyanyelvünk” volt. A vetélkedők díjazása diplomák kiállításával történt és büszkeséggel mondhatjuk, hogy diákjaink is derekasan helytálltak, amelyet a számos megszerzett diploma is bizonyít.
Egy rendhagyó történelemórán is részt vettünk az Emlékpont Múzeumban, melynek témája a szocializmus gazdaságáról és művészetfelfogásáról szólt. Gazdag élményekben volt részünk a Belvárosi Fazekasházban, ahol a kiállítás mellett alkalmunk volt beszélgetni Ambrus Sándor népi iparművésszel, fazekas mesterrel. Végezetül meglátogattuk a Hódmezővásárhelyi Hímző-műhelyt is, ahol a helyi hímzésekkel és dísztárgyak készítésének folyamataival ismerkedhettünk meg.
Egy kis sétán is részt vettünk Mártélyon, ahol a hideg ellenére csodálattal töltött el a dermedt Tisza-holtág szépsége. Ugyancsak egy esti sétán voltunk, a még karácsonyi díszekben ragyogó, Szegeden.
A helybeli diákokkal közösen színes plakátokat készítettek a diákjaink, az ott töltött idő élményeit megörökítendően.

(még több kép)


Nagyon jól érezték magukat diákjaink és nagy szeretettel várjuk a program folytatását márciusban, amikor a testvériskolánk diákjai és kísérői jönnek mihozzánk.

ÉRETTSÉGI 2018

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 37 vendég böngészi