In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Első díj az energiahatékonysági versenyen

írta: Balázs Mihály

2014. december 12.


Iskolánk csapata a ZeykTeam megvédte címét és első helyezést ért el az Energiagazdálkodási Ügynökség által szervezett tanulmányi verseny döntő fordulójában, amelyet november 12-én pénteken szerveztek Csíkszeredában, a megyeháza márványtermében.
A vetélkedőre 21 csapat jelentkezett és egy négy tagú, szakértőkből álló zsűri választotta ki a legjobb öt tanulmányt beküldő csapatot a „Tegyünk energiahatékonyabbá egy panellakást” témakörben. A csapatoknak egy tanulmányt kellett készíteniük, arról, hogy hogyan tudnak energiahatékonyabbá tenni egy panellakást 15.000 lejből. 

Csapatunk első lépésként felmérte a panellakás állapotát, beazonosították a problémákat, megvizsgálták a ház hő védelmét, fűtésrendszerét és villamos energia felhasználását. Második lépésként a felmerülő problémákra kerestek költséghatékony megoldásokat, majd a pénzügyi elemzést követően kiszámolták a befektetések megtérülési idejét.

Az elkészült tanulmányt a vetélkedő döntőjében kellett bemutatni és a zsűri által feltett kérdésekre kellett szakszerűen válaszolni. A ZeykTeam tagjai Barabás Dénes, Balázs Norbert kimagaslóan teljesítettek, bravúrosan válaszoltak a zsűri kérdéseire és teljes mértékben megérdemelték az első díjat.
A tanulmány megírása során számos helyi vállalkozó és szakértő segítette a munkánkat. Köszönjük a Formula Prima KFT-nek, az Unicons Kft-nek és a Trade Piramis Kft-nek a szakmai támogatást.

Ki olvas minket

Oldalainkat 9 vendég böngészi