In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Miben segíthetek?

Vetélkedő a tolerancia témakörében

2014. november 27.

írta: Kornis Melinda

2014 november 27- én került sor a hagyományos Tolerancia vetélkedő megszervezésére, melyre az idén hat csapat nevezett be. A vetélkedőn a XII. K osztályt három csapat képviselte, melyek közül kettő, dobogós helyet ért el.

Külön öröm, hogy a most induló IX. osztályok közül a IX. K osztály diákjai is képviseltették magukat és kreatív ötleteikkel hozzájárultak a vetélkedő színvonalának emeléséhez.

A III. helyezést a Csak csajok elnevezésű XI. K osztály képviselői által szerveződött csapat érte el.
A diákoknak első lépésként egy interjút kellett készíteniük egy periférián élő, esetleg kisebbséghez tartozó vagy egy más generációt képviselő személlyel.
E fordulóban a X. F osztály, Black Stars elnevezésű csapata jeleskedett.
A II. fordulóban a kreativitásra helyeződött a hangsúly:- karácsonyi képeslapokat kellett készíteniük a csapatok tagjainak és a kész lapokat a végén felajánlhatták egy számukra kedves személynek vagy fontosabb szervezetnek.
A III. forduló villámkérdése a Tolerancia fogalmának mibenlétére kérdezett rá.
A IV. forduló egy érvelésre épült:- Minden csapat kapott egy toleranciával kapcsolatos idézetet és azt kellett kommentálniuk.
Az V., befejező forduló a csapatok által előre megírt állatmesével zárult. Mindenik mese tanulságaként az odafigyelést, egymásra figyelést fogalmazták meg a résztvevők.
Köszönet illeti a résztvevő diákokat a meghitt hangulat megteremtéséért.

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég böngészi