In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny

írta: Antal Erzsébet

2014. november 20-22.

BALLADA. 

MESE.
Mai fiatalok körében ez már nem menő műfaj.
Mégis 2014. november 20-22–én, Sepsiszentgyörgyön az ország 15 megyéjéből szép számmal gyűltek össze versenyzők, az elmúlt tanévben tartott körzeti versenyek nyertesei, hogy a legjobbak, a legjobbakkal mérjék össze tudásukat.
Köztük volt Lunka Kevin Lóránd is, a Zeyk Domokos Technológiai Líceum X. mechanika szakosztályos tanulója, az áprilisban Szentábrahámon tartott körzeti mesemondó verseny nyertese. Benedek Elek: Mese a dohányról című meséjét mondta.

 

Izgult, hogy ne izgult volna, mikor annyi ember, s a zsűri elé ki kellett állnia.
De becsülettel kiállta a próbát.
Nem mindennapos élmény volt a verseny, s a verseny után a táncszínház előadása, a táncház, séta a városban, beszélgetések a bentlakásban, ismerkedés más vidékek, más iskolák diákjaival.
Csak nyertesek lehettünk.
Függetlenül az oklevéltől, olyan kincset hozhattunk magunkkal lelki tarisznyánkban, amit senki nem vehet el tőlünk: a bizalmat, a hitet abban, hogy az igazság győz, s bármilyen kicsi is az a legkisebb királyfi, bátorsággal, becsülettel, eszességgel, talpraesettséggel, kiállja a próbát emberi, erkölcsi, nemzeti értékeinket sorvasztó „modern” világunk útvesztőiben.

 

 

Ki olvas minket

Oldalainkat 25 vendég böngészi