In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Újabb közös projekt a budafokiakkal

írta: Vass Ibolya és Balázs Mihály

A Zeyk Domokos Technológiai Líceum idén második alkalommal lehetett partnere a budafoki Soós István Borászati Szakképző Iskolának a Határtalanul pályázat keretében. 

Az „Ezerjó” elnevezésű projekt célja a testvériskolai kapcsolat erősítése, Székelyföld és Budafok kultúrájának, a két iskola szakképzésének megismerése, valamint egy hordó aljának megtervezése és kifaragása. 

A pályázat első részére november 10-14 között került sor Budafokon. Iskolánk asztalos, és közgazdasági szakos diákjai a budafoki diákokkal közösen az iskola tangazdaságában megtervezték a hordó aljára a motívumot, amely a pályázat második szakaszában kerül majd kifaragásra. A hordó aljzat megtervezése mellett megismerkedtünk a borkészítés folyamatával, meglátogattuk a „Borvárost”, megcsodáltuk a világ legnagyobb méretű tölthető hordóját (1022 hektoliter űrtartalmú). Az élfurnér készítés technológiájával az „AR Furnér” Kft-nél ismerkedtünk meg. A szakmai tevékenységeken kívül lehetőségünk nyílt meglátogatni Budapest nevezetességeit az Országházát, a Hősök terét, a Gellérthegyet és Buda várát. Budapest éjszakai panorámája csodálatos élmény volt mindenki számára.
A szakmai és kulturális programok mellett szórakoztató tevékenységekre is sor került, ellátogattunk a Csodák Palotájába, ahol érdekes játékokat próbáltunk ki és látványos fizikai kísérleteket láttunk. Délutánonként közös csapatjátékokon vettünk részt, amelyek keretében a diákok összemérhették ügyességüket és kreativitásukat. Az estéket tánccal, gitározással és közös karaoke partikkal zártuk.
A rövid de tartalmas projekt során felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk, kedves, barátságos, vendégszerető tanárokat és diákokat ismertünk meg, akikkel együtt folytatjuk majd Székelykereszúron a közös projektet.

még több kép

ÉRETTSÉGI 2018

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 23 vendég böngészi