In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Borászkodással ismerkedtünk

írta: Balázs Mihály

2014. június 2-6.

Június 2-án iskolánkba látogatott a budafoki Soós István Borászati Szakképző Iskola 25 diákja és két kísérő tanára a „Határtalanul” pályázatunk második szakaszának lebonyolítása érdekében.

A pályázat első szakaszában Budafokon a diákok a leszüretelt szőlőt feldolgozták és a mustot előkészítették az erjesztésre. A második szakaszban, bortartót készítettek, címkét terveztek és egy blogot szerkesztettek. A bortartó készítésében Dávid Ferenc faipari oktatómester volt a segítségükre. Az elkészült blog az alábbi linken érhető el: http://soos-zeyk.blogspot.ro/

Ittlétük során megismerték Székelykeresztúr és környékének történelmi, kulturális és természeti kincseit. Meglátogatták az énlaki unitárius templomot, az énlaki múzeumot, megismerték az énlaki vendégszeretetet Tekeres Imola és Dancs Alpár jóvoltából és szekeres túrán vettek részt a Firtos hegyre. Megcsodálták a székelyderzsi és bögözi templomokat, felkeresték Orbán Balázs és Tamási Áron sírját, betekintettek a fazekas mesterség rejtelmeibe és felejthetetlen délutánt töltöttek el a parajdi sóbányában. Június negyedikén az „Összetartozás napján” közös megemlékezésen vettünk részt a székelykeresztúri református templomban. 

A projekt hetet bemutatóval és borkóstolóval zártuk, valamint iskolánk diákjai búcsú partit szerveztek a budafoki diákoknak.
A projekt során iskolánk diákjai nem csak szakmailag, hanem kulturális téren is fejlődtek. Köszönjük a Soós István Borászati Szakképző Iskola vezetőségének és tanárainak, hogy pályázatukhoz a mi iskolánkat választották partnernek.

még több kép

ÉRETTSÉGI 2018

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 34 vendég böngészi