In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Az összetartozás kopjafája

írta: Vass Ibolya

2014. május 26-31.

Május 26-31 között került sor a faipari szakon tanuló diákok HATÁRTALANUL pályázatának második szakaszára.
Ez alkalommal a karcagi Varró István Szakiskola Szakközépiskola és Kollégium diákjai és tanárai jöttek el hozzánk Székelykeresztúrra, a Zeyk Domokos Technológiai Líceumba, és itt folytattuk a Karcagon elkezdett közös munkánkat.

Együtt az iskola tanműhelyében faliszekrényeket, éjjeliszekrényeket és kisszékeket készítettünk a Gyárfás kúriában működő Elhelyező Központ számára. Jó érzés volt úgy dolgozni, hogy tudtuk: az elkészített termékek által szebbé, otthonosabbá tesszük az ott lakók és dolgozók életét.
A projekt keretében elkészített kopjafa felavatására a május 30-i ballagási ünnepségünk keretében került sor. Bár az időjárás nem kedvezett, mégis számunkra ez egy felejthetetlen ünnepség marad, hiszen ezzel a kopjafával megpróbáltunk emléket állítani az utókor számára a gazdag, tartalmas HATÁRTALANUL projekteknek, s az iskolánk udvarán elkezdett kopjafasort bővítve maradandót alkotni.
Természetesen a munka mellett jutott idő gyárlátogatásra, kirándulásra, ünneplésre és szórakozásra is. Meglátogattuk iskolánk faipari partnercégeit, tanulmányoztuk és elemeztük a két ország oktatási rendszerét. Kirándultunk a Békási szorosnál a Gyilkos- és a Szent Anna tavaknál. Voltunk Korondon, Farkaslakán Tamási Áron szülőházában és sírjánál, Szejkefürdőn az Orbán Balázs sírjánál és Kőrispatakon a Szalmakalap Múzeumban.
Jó érzés látni naponta a közös munkánk eredményét; köszönjük a karcagi Varró István Szakiskola Szakközépiskola és Kollégium vezetőségének, hogy pályázatukhoz újra a mi iskolánkat választották partnernek.

Még több kép

ÉRETTSÉGI 2018

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 23 vendég böngészi