In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Újabb Határtalanul pályázat Karcaggal

írta: Vass Ibolya

2014. május 5-10.

A székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceum idén harmadik alkalommal lehetett partnere a karcagi Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium által megnyert Határtalanul pályázatnak. 

„Az asztalosképzés határon innen és túl - Moduloktól a duális képzésig” – című projekt célja, hogy a szakiskolás tanulók az elméleti ismereteikre támaszkodva gyakorlatban is megismerjék a faipari-asztalos tevékenységet, valamint a szakképzést hazai és külföldi viszonyok között.

A pályázat első részére május 5-10 között került sor Karcagon. Ez alkalommal iskolánk asztalos diákjai a karcagi diákokkal közösen az iskola tanműhelyében bútorokat készítettek a karcagi Kátai Gábor kórház részére. Ugyanakkor a karcagi iskola partnercégénél, a Kunspán KFT-nél elkezdték annak a kopjafánál a faragását, amelynek felállítására a pályázat második részében fog sor kerülni Székelykeresztúron. A diákok nagy odaadással, lelkesedéssel dolgoztak a termékek megvalósításán, a közös munka során egymástól új munkamódszereket, technológiákat sajátítottak el.
A műhelymunka mellett iskola-bemutatón, valamint elméleti és gyakorlati tanórákon vettünk részt a hazai és a határon túli szakképzés elemzése, összehasonlítása érdekében.
Természetesen jutott idő gyárlátogatásra, városnézésre, kirándulásra és kikapcsolódásra is. A város nevezetességeit, jelentős épületeit lovas kocsikázás közben tekintettük meg. A Kun lovardában lovasbemutatón vettünk részt, valamint Magyarország őshonos állatait láthattuk. Az egri vár látogatása során történelmi ismereteinket bővítettük.
A berekfürdői termálfürdőzés, a tiszafüredi Kalózparkban a különböző nehézségű pályák kipróbálása, a szalonnasütés, az esti focizások mind-mind remek alkalmat nyújtottak a két iskola diákjainak arra, hogy egymást jobban megismerhessék és baráti kapcsolatokat kössenek.
Tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodva tértünk haza, s izgatottan készülünk a pályázat második részére, amikor a karcagi csapat látogat majd el hozzánk, hogy közösen befejezhessük az elkezdett munkát.

még több kép

Tanfelügyelőség

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég böngészi