Aktuális

  • Budapesten a Rákóczi Szövetség meghívására

    Budapesten a Rákóczi Szövetség meghívására

    Iskolánk diákjai, Radó Krisztina és Búzás Andrea, valamint jómagam, az elmúlt hétvégén Budapesten, a Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fórumán vettünk részt, ahol 111 Kárpát-medencei magyar középiskola képviselőivel találkozhattunk. Tartalmas programokon …Bővebben »
  • Újra “Szakma Sztár” verseny

    Újra “Szakma Sztár” verseny

    Magyarország Miniszterelnöksége a 2023-2024-as tanévben újra bekapcsolódást biztosított a határon túli diákok számára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kiválósági versenyére, a Szakma Sztárra, A szakmai verseny fő célkitűzései: 1. A magyar szakképzés színvonalának …Bővebben »
  • Az égbolt csodái

    Az égbolt csodái

    Iskolánk a Zeyk Domokos Technológiai Líceum sikeresen pályázott a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által koordinált Heuréka alaphoz. A megnyert összegből egy Dobson SkyWatcher Skyliner 203/1200 csillagászati távcsövet, okulárokat és szűrőket vásároltunk, …Bővebben »
  • Az Erasmus + képzés második része- a P4C módszer bemutatása

    Az Erasmus + képzés második része- a P4C módszer bemutatása

    2024 január 25-én, csütörtökön délután 17-19 óráig megszervezésre került az Erasmus + VETPACT projekt szakoktatásban tanitó pedagógusai számára szervezett Transzformatív módszereket bemutató képzésének második része a Zeyk Domokos Technológiai Líceum …Bővebben »
  • Kenguru – országos angol verseny

    Kenguru – országos angol verseny

    2023 november 16-án került megszervezésre a Kenguru angol nyelvű országos verseny. A versenyen négy diákunk ért el helyezést: Zaizon Zsanett (I.díj) és Ötvös Gyöngyike (II.díj), mindketten a III. osztályból, valamint …Bővebben »
  • Továbbképző a transzformatív oktatás témakörében

    Továbbképző a transzformatív oktatás témakörében

    2023. december 13-án a Zeyk Domokos Technológiai Líceum tanárai az Erasmus + VETPact projekt keretén belül továbbképzőn vettek részt. A továbbképző a fent megnevezett projekt egy állomása, melynek tartalma a …Bővebben »
  • Adventi koncert

    Adventi koncert

    December 14-én került sor iskolánk hagyományos Adventi koncertjére, rendhagyó módon az iskolánkban folyó építkezések miatt, Székelykeresztúr Város Önkormányzatának rendezvénytermében. Szász- Cserey Katalin unitárius lelkész megható ünnepi beszédét követően, a szervező …Bővebben »
  • VETPACT PROJEKT- EL SALVADOR

    VETPACT PROJEKT- EL SALVADOR

    November 21-26 között az Erdélyi Ifjúsági Egyesület képviseletében Nagy Attila és a Zeyk Domokos Technológiai Líceum részéről Kiss József igazgató, valamint Baciu Gyöngyvér, Kornis Melinda és Balázs Mihály tanárok reszt …Bővebben »
  • Fegyverek és virágok  (Megemlékező kulturális műsor)

    Fegyverek és virágok (Megemlékező kulturális műsor)

    Amint az előadás címe is sarkalatosan jelzi, igyekeztünk október 23-ának eseményeit, érzésvilágát a maga sokszínűségében megragadni: érzékeltettük az erőt, az ellenállást, de, valahol a jelszavak, rohanás, heves öntudat mögött, a …Bővebben »
  • CIVIL és/vagy VÁLLALKOZÓ?

    CIVIL és/vagy VÁLLALKOZÓ?

    Szeptember 16-án,szombaton,CIVIL és/vagy VÁLLALKOZÓ? címmel került megrendezésre az Erdélyi Ifjúsági Egyesület Szinergia Projektjében résztvevő intézmények szervezésében(lásd a rendezvénysorozat plakátját)az a nagyon sokrétű,felelős civiltudatot erősítő egész napos előadássorozat,ahol első kézből,hiteles forrásokból …Bővebben »
  • A WP3 fázis előkészítő szakasza

    A WP3 fázis előkészítő szakasza

    A 2023 november 21-26 közti időszak előkészítése, pontosabban a WP3 fázis iskolai szintű szervezési időszaka zajlik éppen a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban. Az El Salvador-i találkozón sor kerül a tulajdonképpeni, …Bővebben »
  • Sikeres pályázat

    Sikeres pályázat

    Újra bővült a Zeyk Domokos Tehnológia Liceum Tankertjének eszköztára, a 2022-es tanévben második pályázatunk is pozitív bírálat alá került a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt  által. Mivel 600.000 forintra kaptunk jóváírást …Bővebben »
  • Sikeres szakvizsga

    Sikeres szakvizsga

    Iskolánk a Zeyk Domokos Technológiai Líceum 34 diákja szakvizsgázott sikeresen, a kiváló szakmai képzésnek köszönhetően. Az asztalos szakosztályos tanulók iskolánk tanműhelyében vizsgáztak, ahol konkrét asztalos feladatokat, gyakorlatokat kellett elvégezniük, majd …Bővebben »
  • Erasmus+, VET PACT szakmai találkozó Valenciában

    Erasmus+, VET PACT szakmai találkozó Valenciában

    A Zeyk Domokos Technológiai Líceum két tanára, Baciu Gyöngyvér, mérnök-tanár és Kornis Melinda, iskolai tanácsadó tanár, szakértői minőségben 2023 jún. 9-15-ig részt vett az ERASMUS+ VET PACT elnevezésű projekt spanyolországi …Bővebben »
  • A Zeyk Domokos Technológiai Líceum épületének feljavítási munkálatai

    A Zeyk Domokos Technológiai Líceum épületének feljavítási munkálatai

    Jó ütemben haladnak a felújítási munkálatok a Zeyk Domokos Technológiai Líceum épületén. A három hónapja elkezdett munkálatok során a főépület legfelső két szintjén folynak a munkálatok, a legfelső szinten már …Bővebben »
  • A Zeyk Domokos Technológia Líceum tankertje

    A Zeyk Domokos Technológia Líceum tankertje

    A gyümölcs és a szőlőtermesztés tanítása, gyakorlása mellé az elmúlt ősz folyamán egy kisebb bemutató méhészetet telepítettünk. Igy a diákok és a felnőtt oktatás igényére bemutatni és szemléltetni tudjuk megfelelően …Bővebben »
  • VET-PACT

    VET-PACT

    Iskolánk a Zeyk Domokos Technológiai Líceum partnerként vesz részt az Erdélyi Ifjúsági Egyesület által koordinált Erasmus + projektben, amelynek címe „Enhancing VET Practices and Capacities through Transformative Learning”. A project …Bővebben »
  • Aquapónia a Zeykben

    Aquapónia a Zeykben

    Egy hosszú és izgalmas út végéhez értünk, ugyanis elkészült iskolánk aquapóniája, amelynek segítségével bemutatható és szemléltethető az, ahogyan két különböző élővilág (növények és a halak) kölcsönösen fenntartják egymást, ugyanis az …Bővebben »
  • Március 15-i megemlékezés Debrecenben

    Március 15-i megemlékezés Debrecenben

    A Rákóczi Szövetség által kiírt támogatás segítségével iskolánk egy népesebb diákcsapata Tekeres Imola, történelem- földrajz szakos tanárnő és Kornis Melinda, iskolai tanácsadó tanár kíséretében megízlelhette, hogy milyen megemlékezni a 48-as …Bővebben »
  • Történések a Benedek Elek általános iskolában

    Történések a Benedek Elek általános iskolában

    Március 15 Március 15-én több helyszínen is megelevenedik a történelem, ráadásul a legtöbb eseményt kifejezetten úgy szervezik, hogy a gyerekekhez is közelebb hozzák az 1848-49-es szabadságharc történéseit Ünnepnap van, március 15-e. Tudod, …Bővebben »
  • Aquapónia előadás

    Aquapónia előadás

    Iskolánk a Zeyk Domokos Technológiai Líceum sikeresen pályázott a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által koordinált Heuréka alaphoz. A megnyer összegből egy kisméretű aquapóniát hozunk létre, amelynek segítségével bemutatható és szemléltethető lesz …Bővebben »
  • Adventi Koncert

    Adventi Koncert

    December 8-án került sor iskolánk hagyományos Adventi koncertjére. A szervező diákok és tanárok zenés összeállítással ajándékozták meg a jelenlevőket, meghitt ünnepi hangulatot teremtve.  A diákok kilenc dalt adtak elő Balázs …Bővebben »
  • Tolerancia nap a Zeykben

    Tolerancia nap a Zeykben

    2022. november 22-én Tolerancia napi vetélkedőre került sor a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban. A vetélkedőre 9 csapat nevezett be a IX., XI. osztályok tanulói közül. A sorra következő kérdések közt …Bővebben »
  • Osztálybajnokság a Zeykben

    Osztálybajnokság a Zeykben

    Újból megszervezésre került a már lassan hagyománnyá váló osztálybajnokság a Zeyk Domokos Technológiai Líceum keretén belül. November 2-án rajtolt el az iskola sportcsarnokában a második osztálybajnokság, amit már nagy izgalommal …Bővebben »
  • Október 18-a, az Emberkereskedelem elleni küzdelem napja

    Október 18-a, az Emberkereskedelem elleni küzdelem napja

    A Zeyk Domokos Technológiai Líceum X. osztályainak tanulói az emberkereskedelem elleni küzdelem fontosságára hívták fel a figyelmet érdekes plakátok elkészítése által. Mindezt megelőzte egy beszélgetés az emberkereskedelem világszintű terjedéséről, valamint …Bővebben »