In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Kirándulás Hódmezővásárhelyre

írta: Tekeres Imola

2013. január 10.

Iskolánk sikeresen pályázta meg a Julianus Testvériskola Program keretében határon túli oktatási intézmények részére kiírt pályázatot.

2013. január 10-én, csütörtökön reggel 8-órakor kis csapatunk gyülekezett a Zeyk Domokos iskola előtt, két kísérőtanárral indult útra Hódmezővásárhelyre, Csongrád megye második legnagyobb városába, testvériskolánkhoz az Eötvös József Székhelyintézményhez, ahol nagy szeretettel fogadtak.

Nagy volt a viszontlátás öröme. Diákjainkat az ottani diákok szállásolták el, saját otthonaikban.

Első napunk az iskolában kezdődött. A két első tanítási órán közösen vettünk részt, majd meglátogattuk a hódmezővásárhelyi laktanyát, ami nagyon nagy élményt jelentett nekünk. Betekintést kaptunk a katonák mindennapi életébe. Visszatérve az iskolába diákjaink előadták nagy sikerrel Móricz Zsigmond Túrós felügyelő című komédiáját. Délután diákjaink közös vetélkedőn vettek részt, melynek témaköre a tolerancia volt.

Szombaton egy kiránduláson vettünk részt, Makót és Szegedet látogattuk meg. Megcsodálhattuk Makón a Makovecz Imre építész által tervezett Hagymatikum fürdőt, a Hagymaház kulturális központot, az autóbusz-pályaudvart és a makói múzeumot, ahol a város rövid történetével ismerkedtünk. Szegedre délután érkeztünk. Már alig maradt időnk, de megtekintettük a Széchenyi teret, az Aradi Vértanúk terét, a zenélő órát, a Tiszát, a Városházát, és a Dómot.

A vasárnap délelőttöt mindenki a fogadó diákok családjainál töltötte. Délután közösen meglátogattuk a Fazekasok házát és ezt követően a helyi uszodában élvezhettük a 36 fokos termálvizet. 

Másnap reggel 8-órakor szomorúan, de a következő találkozás reményében indultunk haza. Ez a pár nap kellemes emlék, életre szóló élmény.

Szülőként mindig örültem, ha gyerekem fáradtan a nyakamba borult, és már mesélte is a kirándulás jobbnál jobb élményeit, és én is részesülhettem a két-három kalandos és vidám nap minden eseményében.

Pedagógusként az osztálytalálkozókon tapasztalom, hogy egy-egy jól sikerült kirándulásra milyen pontosan emlékeznek tanítványaink akár öt-tíz év múlva is. Azt hiszem, mindenki tisztában van azzal, hogy ezeken a kirándulásokon nem csak ismeretbővítésre, hanem közösségformálásra is van lehetőség.

Tekeres Imola tanárnő

Ki olvas minket

Oldalainkat 42 vendég böngészi