In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Hódmezővásárhelyre látogattunk

Iskolánk tizenkét diákja, Kiss József közgazdász-tanár irányításával, a hódmezővásárhelyi HISZK Eötvös József Székhelyintézményhez látogatott. Utazásunk célja, hogy részt vegyünk az 1956-os magyarországi forradalom megünneplésén, közösen a testvériskolánkkal. Az utazás támogatója a Rákóczi Szövetség, a határon túli iskoláknak kiirt pályázatával. A látogatás időtartama ez év október 16 és 20 között volt és köszönhetően a testvériskolánknak, egy gazdag program részesei lehettünk.

Érkezésünkkor, nagy szeretettel fogadtak és kivetítő segítségével bemutatták diákjainknak Hódmezővásárhely nevezetességeit.

Látogatásunk ideje alatt a következő programokon vettünk részt:

  • a nemrég felavatott Bessenyei Ferenc Művelődési Központot látogattuk meg, megtekinthettük az Abigél című musical főpróbáját
  • lányaink, közösen a helybeli diáklányokkal flamenco táncot tanultak, fiaink a helybeli fiukkal futballmérkőzést játszottak
  • megtekintettük az Őszi Tárlatot az Alföldi Galériában
  • részt vettünk a PITE napi vetélkedőn, amely a 9.-es diákok számára rendezett hagyományos vetélkedő
  • megtekintettük a Tornyai Múzeumot
  • a látogatásunk csúcspontja az ’56-os magyarországi forradalom tiszteletére rendezett ünnepi műsoron való részvétel volt, amelyen iskolánk diákjai is aktívan részt vettek: Vas Katalin Mónika elszavalta Márai Sándor: Mennyből az angyal költeményét, Ilyés Csilla Zsuzsánna pedig ismertetőt olvasott fel „1956 és következményei Romániában” címmel.
  • részt vettünk az Emlékpontban megszervezett „Tóth Sándor Emlékezete” címet viselő beszélgetésen, ahol az 1989-es romániai események mártírjáról emlékeztek meg a jelenlévők.
  • a két iskola diákjai közös kézműves programon, karaokén és suli-diszkón ismerkedhettek és tölthették el kellemesen az idejüket.

még több kép

Diákjaink könnyes szemekkel, de a viszontlátás reményével búcsúztak el egymástól.

Hazafele megtekintettük Déva várát, diákjaink nagy-nagy örömére.

 

Kiss József

közgazdász-tanár

Ki olvas minket

Oldalainkat 29 vendég böngészi