In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Kirándulás Hódmezővásárhelyre

A székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpont diákjai 2012. január 12 és 16 között a Julianus testvériskola program keretén belül a Hódmezővásárhelyi testvériskolához utaztak. A programban kilencedikes és tízedikes diákok vettek részt Tekeres Imola és Kiss József tanárok irányításával. A tanulók hagyományainkat, népviseletünket mutatták be. 

A program célja az volt, hogy iskolánk diákjai megismerjék anyaországunkat, felismerjék annak értékeit és a diákok olyan alapkészségeket sajátítsanak el, amelyek személyes fejlődésükhöz járulnak hozzá.

A diákoknak lehetőségük nyílt megismerni Magyarország kultúráját, történelmét, erősödött bennük a nemzeti összetartozás érzése.

A több mint tízéves múltra visszatekintő kapcsolat során, minden évben találkozott a két tantestület és a diáksereg. A diákjaink közt nagyon sokan voltak olyanok, akik most először hagyták el az országot. Az utazás nagyon hosszúnak tűnt, de a fáradságért cserébe szép tájakat, vidékeket csodálhattunk meg. Érkezésünkkor nagy vendégszeretetben volt részünk, nagy szeretettel vártak a tanárok és a diákok. Az ott töltött három nap csodálatosan telt, a program nagyon változatos volt.

Az első nap meglátogattuk testvériskolánkat és részt vettünk a tanórákon, majd ebéd után közösen a hódmezővásárhelyi fiatalokkal sporttevékenységen vettünk részt.

Az ottlétünk második napján megtekintettük Hódmezővásárhely nevezetességeit, délután pedig bemutattuk népviseletünket és egy kis ízelítőt adtunk az erdélyi táncokból. A délutánt egy rövid kis jelenettel zártuk, előadtuk „Visszakérem az iskolapénzem” Karinthy Frigyes darabját.

A harmadik nap ellátogattunk Ópusztaszerre és Szegedre. Diákjaink számára felejthetetlen élmény volt az ópusztaszeri Feszty körkép látványa.

Reméljük, hogy a barátságok, amik itt kötöttek nagyon sokáig megmaradnak.

Tekeres Imola tanárnő

Ki olvas minket

Oldalainkat 28 vendég böngészi