In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Bőripari technikus

Képzés ideje: 4 év

Helyek száma: 30 hely

Főbb tárgyak:

  • textil és bőripari anyagismeret
  • általános textil és bőripari technológia
  • ruhaipari termékek tervezése
  • bőripari termékek (lábbeli, bőrdíszmű, táskák, övek, kiegészítők) tervezése
  • technológiai ismeretek
  • környezetvédelem
  • minőségbiztosítás
  • gazdasági alapismeretek
  • forma és divattervezési alapismeretek

A szak szépségei: Ruhára, cipőre, kiegészítőkre ugyanolyan szükségünk van, mint élelemre és ivóvízre. A jó megjelenés velejárója az öltözék. Ma a divat után szaladva mindenféle ránk nem való és viselhetetlen ruhadarabot magunkra aggatunk. Az öltözködésnek is vannak szabályai. A jó ízlésű ember idegenkedik a hivalkodástól és a kirívótól. A csinos öltözet, a megfelelő kiegészítők művészien megkomponált képet juttatnak eszünkbe, ahol minden a helyén van. Mindezt elsajátíthatod, ha iskolánkba jelentkezel. Ugyanakkor megtanulhatod az ízléses ruhák, kiegészítők elkészítésének csínját-bínját is. Látóköröd, ízlésed, képzelőerőd fejlesztését tartjuk szem előtt szakmai kirándulásaink megszervezésekor.

Ha mégtöbb képre vagy kiváncsi, kattints ide

Elhelyezkedési lehetőségek: Városunkban és a környező falvakban számos kisebb-nagyobb ruhaipari és cipőipari egység működik. Ezek közül említeném meg a SC Conlog SRL-t, a SC Dinamic SRL-t, a SC Calzaturificio Simo’R SRL-t, a Törekvés Kisipari Szövetkezetet. A Conlog vállalattal, a CJD Domus közreműködésével, különleges gyakorlati képzést végzünk, amely a szakma jobb elsajátításán kívül anyagi előnyökkel is jár a tanulók részére. Lényege elsősorban a termelésre való jobb felkészülés.

Úgy érzem meg kell említenem, hogy bár kimondottan nőiesnek vélik a textil és bőripari szakmát, nagyon sok lehetőség nyílik fiuk elhelyezkedésére is. Nézzük csak a híres divattervezőket- szinte kizárólag férfiak. Ugyanakkor a bőrkonfekció bizonyos folyamatai fizikai erőt is igényelnek, így előnyben részesülnek a fiuk. A jól képzett férfi munkaerőt azonnal alkalmazza a Simo’R cég. Az itt szerzett ismereteket akkor is kiválóan hasznosíthatjátok, ha saját vállalkozásba kívántok fogni.

Tantermek és műhelyek: Jól felszerelt tantermek, textilipari műhely, bőripari műhely, műszaki rajz szakterem, multimédia terem, informatika szakterem.

Bentlakás és étkezde: Iskolánk bentlakással és korszerű étkezdével áll a diákok rendelkezésére.

Ki olvas minket

Oldalainkat 12 vendég böngészi