In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

3. MESTERSÉGEK ÜNNEPE ÉS 10. VÁLLALKOZNI JÓ VETÉLKEDŐ

 

Szeretettel várjuk 2019. március 27-én (szerdán) 9 és 13 óra között a VII. – VIII. osztályos tanulóKAT, kísérő tanáraikkal együtt, hogy a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban eltöltendő néhány óra alatt játékos tevékenységek során próbálgassák tehetségüket, ismerkedjenek az iskolánkban tanulható szakmákkal. A MESTERSÉGEK ÜNNEPE nevet viselő rendezvényre az iskola udvarán található sportcsarnokban kerül sor.
Kérjük, jelezzék részvételi szándékukat 2019. március 22-ig a 0266 242 383, 0741115984-es telefonszámokon.

A PROGRAM MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A LETÖLTÉSRE.

10. Vállalkozni Jó vetélkedőre az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelentkezhetnek. A versenyre 5 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A VETÉLKEDŐ SZABÁLYKÖNYVE

KÖNYVELÉSI ADATLAP - MINTA

KACSA TÜRÖGETÉS - ÚTMUTATÓ

Leonardo pályázattal Franciaországban

A Leonardo da Vinci európai pályázattal 2010 március 15-28 között iskolánk újabb 8 diákja vehetett részt szakgyakorlaton Franciaországban.

Partneriskolánk, Amiens Le Paraclet Mezőgazdasági Szakközépiskola tanáraival  közösen szervezett program során a diákok előbb az amiensi  mezőgazdasági kamara szakembereitől  kaptak részletes tájékoztatást Picardie tartomány mezőgazdaságáról és gazdaságpolitikájáról, majd az  iskola farmján, illetve  két közeli farmon  folyó  gazdasági életébe kapcsolódtak be, mezőgazdaság, állattenyésztés, könyvelés és kereskedelem terén gyűjtöttek ismereteket, fejlesztették képességeiket.A kulturális program során felejthetetlen élmény volt Párizs, hogy felmehettünk az Eiffel torony tetejére, hajóztunk a Szajnán, igyekeztünk megnézni mindent, ami egy nap alatt lehetséges.

Bővebben...

II. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye

Véget ért a II. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntő fordulója Kolozsváron. A versenyt a Babes Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozata és a Pro Oeconomica Egyesület  hirdette meg. A vetélkedőre negyven csapat jelentkezett és mindössze tizenhárom csapat jutott a döntőbe.

Bővebben...

Vendégeink Hódmezővásárhelyről.

Március 12. –én érkezett iskolánkba egy diákokból és kísérőtanárokból álló csoport a hódmezővásárhelyi Eötvös József középiskolából, hogy együtt ünnepeljük a Március 15.-ét. Vendégeink részt vettek a Március 15.-i ünneplésünkön: koszorút helyeztek el Petőfi Sándor legendai sírjánál, a Zeyk Domokos mellszobránál az iskolánk udvarán, valamint városunk főterén a Petőfi szobornál. 

Bővebben...

1848-49-es megemlékezés a Zeyk Domokos Iskolaközpontban

Március 15-én, nemzeti ünnepünk alkalmával a hagyományhoz híven ünnepelt a Zeyk Domokos Iskolaközpont. Délelőtt 10 órakor iskolánk diákjainak egy csoportja és a hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakközépiskola diákjai megkoszorúzták Petőfi legendai sírját a timafalvi temetőben.

Bővebben...

Múzeumlátogatás

Az első félévben iskolánk diákjai múzeumlátogatási programokon vettek részt.
Október-november hónapokban a tanulók a székelykeresztúri Molnár István múzeumban látogattak el, ahol megtekintették az ,,Évezredek a Nagy-Küküllő felső folyása mentén” című állandó régészeti és várostörténeti kiállítást. 

Bővebben...

Szakmai versenyek

 

A szakosztályokban tanuló diákok életében egyik legjelentősebb esemény a szakmai verseny, amely két részből áll egy írásbeli és egy gyakorlati-labor részből.

Az idén a megyei szakmai verseny írásbeli szakasza minden szak részére a csíkszeredai Székely Károly Iskolaközpontban volt megtartva február 27-én, ahol iskolánkat 7 diák képviselte.

Bővebben...

II. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye

Véget ért a II. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének első két fordulója. Az összesített pontszámok alapján iskolánk tizenkettedik osztályos csapata a döntőbe jutott.

A versenyt a kolozsvári Babes- Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozata és a Pro Oeconomica Egyesület szervezi.

Bővebben...

Németországi projektek

Iskolánk jó kapcsolatot ápol a bautzeni (Németország), Technikai Szakközépiskolával (Berufschule für Technik Bautzen), közösen számos pályázatot, projektet bonyolítottunk le. Az együttműködés előzményei a gyermekotthonos időkig nyúlnak vissza, amikor a bautzeni Rumanien Initiative egyesület rendszeresen támogatta az intézményt. Ezt a kapcsolatot fejlesztette tovább és “mentette át” a Zeyk Domokos Iskolaközpont kereteibe Szőcs Pál matematika szakos tanár.

Bővebben...

Színjátszó fesztiválra készülünk

Április 1-2 között iskolánk is részt vesz a magyarországi Derecskén szervezett Középiskolások Színjátszó Fesztiválján. A fesztiválnak már hagyománya van, iskolánk, mint a derecskei iskola testvérintézménye, már több alkalommal is részt vett a rendezvényen. A Zeykes csapat idén Tamási Áron Énekes madár című népi játékát adja elő. A csapat tagjai X.-XI. K. és F. osztályos diákok, szakirányító tanár Antal Erzsébet és Zsidó Ferenc.

További cikkeink...

Ismerd meg Zeyk Domokost

Kattints a képre!

Tanfelügyelőség

Folyamatban levő projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 19 vendég böngészi