In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Francia partnereink Leonardo programja térségünkben

Május 9 és 22 között iskolánk vendégei voltak a franciaországi Amiens Le Paraclet Mezőgazdasági Szakközépiskola 23 diákja és 6 tanára, akik a Leonardo da Vinci, európai program keretében 2 hetes szakgyakorlaton és kulturális programon vettek részt térségünkben. Kitűzött céljuk volt, hogy a mezőgazdasági környezetből származó diákok megismerjék a hagyományos mezőgazdasági termelést, valamint az európai integrálás lehetőségeit.

Bővebben...

I 2 Move

Március 30:

Megérkeztünk a Projekt második színhelyére az ajkai „Bánki Donát” Szakközépiskolába.

12 órás utazás után érkeztünk meg Magyarpolányba ahol a „Panoráma” Panzióban voltunk elszállásolva. Mi érkeztünk elsőnek nemsokára utánunk a németek és belgák is megérkeztek. Ajka - Magyarpolány kb. tíz perces távolság kisbusszal, a B.D.Sz.K.I.-ba mentün ahol Nagy Péter igazgató úr és a kollégák fogadtak. Bemutatták az iskolájukat kivetítve, az osztálytermeket, kabineteket és a fémmegmunkáló műhelyt. Ezután visszatértünk a tanáriba ahol fogadás volt.

Bővebben...

INOVATIV-INTERAKTIV MODULOK A SZAKOK TANÍTÁSÁBAN

Ez a pályázat kb.3-4 évvel ezelőtt Csarmasz János ötlete volt, aki a Bánki Dónát Szakképző Iskola és Kollégium műszaki tanára. Az Ajka-i Bánki Dónát Szakképző Iskola és Kollégiumot: Throsten Neuhass a Németországi Werne Szakközépiskola tanára kérte fel, hogy együtt pályázhassanak még egy Belgiumi iskolával a Leonardo da Vinci Partnerschaftsproiect I MOVE (Leonardo da Vinci MOBILITÁSI program), (élethosszig tartó tanulás) pályázat megnyeréséért.

Bővebben...

Természet és környezetvédelmi vetélkedő

2011. április 21-én először került megrendezésre a Zeyk Domokos Iskolaközpontba az „Enyém is a Föld” című természet és környezetvédelmi vetélkedő. Fő célja, hogy a tanulók ismerjék meg megyénk védett területeit. A természet összefüggéseink megláttatása és egy természet és környezetbarát szemlélet kialakítása.

Bővebben...

Kirándulás Hódmezővásárhelyre

Jártunk, láttunk, visszajöttünk, elmeséljük. Tőlünk nektek. Ha kíváncsiak vagytok hogy, hol jártunk és mit hogyan láttunk, olvassátok el, megéri.

Hónapok óta vártuk, számoltuk a napokat, hogy ismét eljöhessen az a pár nap, amelyet testvériskolánk, az Eötvös József Székhelyintézmény a tanáraival és tanulóival töltünk.

Bővebben...

Projektbemutató a Kultúrpalotában

Április 1-én délelőtt 11 órakor elindultunk Marosvásárhelyre, hogy részt vegyünk a SIEU (Schools for Inteligent Energy Use) projekt, záró konferenciáján, amelyet a Kultúrpalotában szerveztek meg. Egy órára érkeztünk meg, nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Ezután megebédeltünk és Balázs Mihály tanár úr, én (Firtos Tünde) és Simó Szabolcs interjút adtunk az Erdély TV-nek és a  Marosvásárhelyi tv-nek. Délután két órakor elkezdődtek a SIEU projektbe bekapcsolódott öt iskola csapatainak projektbemutatói.

Bővebben...

Megyei szakmai versenyek eredménye

A megyei szakmai versenyeken nagyon jól szerepeltek iskolánk diákjai. Kocs Róbert XII. K.  osztályos diák II. helyezést ért el versenykörnyezetből és könyvelésből csakúgy, mint Fodor Lajos Levente XII. F. osztályos tanuló faipari szaktantárgyakból. Kocs Róbertet Balázs Mihály és Kiss József tanárurak készítették fel. Fodor Lajos Leventét pedig Vass Ibolya tanárnő és Dávid Ferenc faipari mester.

Bővebben...

Aszaló projektünkre felfigyelt a transindex

A SIEU projekt keretében készült napkollektorral müködő aszalógépünkre felfigyelt a transindex és telefonos interjút készített a diákokkal és vezetőjükkel Balázs Mihályal. Az cikk elolvasható az alábbi linkre kattintva.

http://think.transindex.ro/?p=6958

A napkollektoros gyümölcsaszaló bemutatója

Március 11-én pénteken ünnepélyes keretek között iskolánk X. K. osztályos tanulói Balázs Mihály tanár úr irányításával bemutatták az aszaló szerkezetet iskolánk tantestületének, diákjainak és a helyi sajtónak. A bemutatót Balázs Mihály közgazdaságtan tanár, a projekt irányítója nyitotta meg, beszédében elmondta, hogy a SIEU (Schools for Intelligent Energy Use) projektben világszinten közel 100 középiskola vesz részt. Romániában hat középiskola kapcsolódott be a projektbe, köztük a Zeyk Domokos Iskolaközpont is. A SIEU projekt célja, hogy a diákok, tanárok foglalkozzanak a megújuló energiával és az ezzel kapcsolatos technológiákkal.

Bővebben...

További cikkeink...

Ismerd meg Zeyk Domokost

Kattints a képre!

Tanfelügyelőség

Folyamatban levő projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 692 vendég böngészi